Toborzás és táborozás a Haladás kézilabda szakosztályánál

Frisss/Haladás - fotó: Haladás.hu • 2017. június 26., hétfő •
A gondos előkészületek után rengeteg érdeklődő csatlakozott a zöld-fehér szakosztály nyári táborához.
Toborzás és táborozás a Haladás kézilabda szakosztályánál

Fiú vonalon is éllovas lehet a Haladás VSE, hiszen a fiatalkorú srácok táborozatásával az utánpótlás-bázis növelése mellett tette le a voksot a szombathelyi zöld-fehér egyesület. A felmenő rendszer támogatásának gondolata korábban is jelen volt a szakosztályvezetés előtt, azonban az elmúlt időszak biztosított igazán lehetőséget rá, hogy a szombathelyi egyesület erre az ösvényre lépjen.  Szeptembertől négy utánpótlás korosztályban versenyezhetnek a fiatalok, azonban mindennek az előcsarnoka a nyári napközis tábor megszervezése volt.

A gondos és precíz tervezésnek hála számos szülő bízta ifjú növendékeit a táborvezetésre, ahol a kézilabda mellett erőteljes közösségi élménnyel is gyarapodtak a gyerekek. Az első időszak június 19-től június 23-áig tartott, míg a másodikra június 26-tól 30-áig kerül sor.  A napközis dzsembori elsősorban a sportág megszerettetésének céljával hívták életre, akik kedvet éreztek a kézlabda rejtelmeibe történő bevezetéshez. Takács Gabriella irányításával a fiatalok belekóstolhattak, hogy milyen a szervezett ütemű edzéssorozat, mennyit jelent a csoport összetartó ereje, mik a kézilabda szükséges alapjai, és természetesen kiderült az is, hogy mennyivel jobb, ha mozognak, edzenek, semmit a számítógép előtt ücsörögjék végig a nyarat.  Az élmény nem csak cél specifikus tréningek formájában öltött testet, hanem számos játékos feladat és vetélkedő is színesítette a programot, valamint a gyermekek meglepetésben is részesültek.

A férfi szakág régóta jelen van Magyarországon. A szakemberek egy része komoly aggályokkal figyeli a tekintélyes számú légiós feltűnést az egyesületek berkein belül. A Haladás ilyen szempontból a széllel szembe menne, hiszen a helyi kötődésű, fiatalokra építene, mely a jövőben akár komoly tervekkel is kecsegtethet. A sportág népszerűsítése mellett nagy a kereslet egy igazán sikeresen működő férfi szakágra is, hiszen a környéken egy kiemelkedő egyesület sok nézőt vonzana. A nagyszabású tervek egyelőre a jövőbe mutatnak, a sportos utánpótláskorú fiúgyermekek tréningezése azonban már a jelen.  Mind a napközis tábor, mind a szeptemberi edzések szempontjából nem elhanyagolható tény, hogy a szülők és a gyermek többsége is elégedettséggel konstatálta a programok színvonalát, és a többségük nagy valószínűséggel hosszútávon is igényt tartana gyermeke ilyetén való sportoltatására. A fiatalok számára pedig a barátok, ismerősök megtalálása, és a vidám programok maradandó emléket jelenthetnek erről a nyárról.  Az első kézilabda mozdulatok nemkülönben.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére