Tízezer szobás hotelt tol az arcunkba 2017

Frisss.hu/Yahoo.com - Fotó: Yahoo.com • 2016. december 26., hétfő •
Emellett még hetven étterem is lesz benne.
Tízezer szobás hotelt tol az arcunkba 2017

Ami most Mekkában épül, az újraértelmezi a luxust és az extravagánst is egyszerre. Az Abraj Kudai-t - ami nem mellesleg a szaúd-arábiai pénzügyminisztérium tulajdonában van - laza 35 milliárd dollárból, vagyis nagyjából 1035 milliárd forintból húzzák fel.

Szerény az egész, 10 ezer szoba 12 toronyra osztva, amihez még házon belül összeraknak 70 éttermet is, ami már-már szürreálisan kevésnek tűnik, ahogy az is, hogy itt egyszer telt ház lesz.

Az 1,4 millió négyzetméteres alapterületű hotelben bőven akadnak majd királyi lakosztályok, a tetőre meg felcsaptak négy helikopter leszállót, nehogy fennakadás legyen a légi közlekedésben. A középső, 45 emeletes rész valójában két torony, amiknek a tetején a világ legnagyobb kupolája lesz.

A belső teret a londoni székhelyű Areen Hospitality tervezi, ami nem lesz nekik egy egyszerű feladat, mert kívülről is nagyon látványos részleteket kapott az egész hotel, és hogy ezt a beltérre miként lehet átültetni, na az a kérdés.

A tervek szerint a szálloda 2017-ben nyitja meg kapuit, de lehet, hogy az ország gazdasági nehézségei ezt 2018-ra tolják. Egy dolog viszont biztos, aki az Abraj Kudai-ban valamelyik 5 csillagos tornyában szeretne megszállni, az jobb, ha már most elkezd rá spórolni.

közösség

további frisss

lap tetejére