Tíz százalék körüli eredményre számít az LMP

szróbert • 2014. március 24., hétfő •
Megújuló energiaforrásokra és versenyképes vidékre van szükség – hangsúlyozta Szél Bernadett, az LMP társelnöke. A párt országjáró körútjának március 23-i, szombathelyi állomásán a frisss.hu azt is megtudta, hogy a párt helyi képviselő-jelöltje, Horváth Zoltán 10% körüli eredménnyel lenne elégedett az április 6-i országgyűlési választásokon.
Tíz százalék körüli eredményre számít az LMP

Szél Bernadett országgyűlési képviselő a szombathelyi Fő téren megrendezett sajtótájékoztató elején elmondta, hogy a március 23-i Vas megyei kampányát Sárváron kezdte, majd megtekintette a cáki pincesort, mert  - mint mondta, - az LMP számára nagyon fontos az Írottkő Naturpark helyzete és jövője.

Az LMP kampányának legfontosabb üzenete a korrupció felszámolása, hiszen a régi politikai elit már nem képes a XXI. század problémáira megfelelő válaszokat adni – kezdte tájékoztatóját a társelnök, majd a párt programjáról, a ,,Megújuló Magyarország”-ról, ennek részeként pedig a megújuló energiaforrások, a munkahelyteremtés és a családi gazdaságok fontosságáról beszélt.
Folyamatos botrányok jellemzik a mai politikai elitet, ezért azt szorgalmazzuk, hogy rendszeres vagyonosodási vizsgálatokon essen át minden politikus
– tette hozzá Szél Bernadett.

A frisss.hu kérdésére válaszolva az LMP társelnöke elmondta: Azt tapasztaljuk, hogy erősödik az LMP, ennek oka pedig az, hogy 2008 óta ugyanazt mondjuk, az elveinkhez mindig hűek vagyunk. Bármilyen eredményt érünk el április 6-án, mi azzal elégedettek leszünk, hiszen mi új utat mutattunk Magyarország számára. Arra bátorítok mindenkit, hogy menjen el szavazni, és hozzon tudatos döntést.  

Bogáti András, az LMP sárvári, 2. sz. vk. képviselő-jelöltje hozzátette: Amennyiben megújuló energiaforrásokat fogunk alkalmazni, akkor szakemberekre is szükség lesz, ezáltal az oktatást is fejleszteni kell, ami pedig jelentős munkahelyteremtéshez vezet majd. Emellett az is fontos volna, ha a szolgálati nyugdíjuktól megfosztott fegyveres és rendvédelmi dolgozók jogos járandóságát visszaállítaná a következő kormány. 

Horváth Zoltán, az LMP szombathelyi, 1. sz. vk. képviselő-jelöltje a frisss.hu-nak adott válaszában kiemelte: Azt látjuk, hogy az LMP támogatottsága 3-4%-kal erősebb Szombathelyen, mint országos szinten. Úgy gondolom, hogy a tervezett 10%-os eredmény már visszaigazolná az elmúlt évek önkormányzati munkájának sikerét is. 

Az LMP társelnöke Körmenden folytatta kampányát, ahol meglátogatta a helyi sajtüzemet is.

 

közösség

további frisss

lap tetejére