Tíz ok, amiért jó szinglinek lenni karácsonykor

frisss.hu • 2015. december 25., péntek •
Túléljük, szingliként is! Mutatjuk, mi az előnye az egyedüllétnek!
Tíz ok, amiért jó szinglinek lenni karácsonykor

A pszichológus szakma karácsonyi zavarnak nevezi azt a hangulati hullámvölgyet, aminek sokan kerülnek a fenekére az ünnepek alatt. Többeknek jelent nehéz, szomorúsággal teli időszakot, főként azoknak, akik társ nélkül töltik a karácsonyt.

De mindennek megvan az előnye, még annak is, ha valaki egyedülálló az ünnepi időszakban.

Soroljuk tíz pontban:

1. Nem kell ajándékot vásárolni a másiknak, ezen törni a fejünket, nem beszélve a párunk rokonairól. A közös ajándékok kiválasztásakor esetlegesen felmerülő vitát biztosan elkerüljük.

2. Nem kell foglalkoznunk az anyóssal és az apóssal, és azon rokonokkal, akiket nem is ismerünk igazán. A családi ebédet, vacsorát nem kell velük tölteni, csak a sajátunkkal. Ez kevesebb stressz!

3. Akár pinkre is színezhetjük a karácsonyfát, és úgy díszíthetjük, ahogy szeretnénk, a saját ízlésünk szerint. Olyan szaloncukrot akaszthatunk rá, amilyet szeretünk, és annyit ehetünk belőle, amennyi csak belénk fér.

4. Nem kötelező főzni, sütni! Eszünk, amit találunk, ha nincs kedvünk kotyvasztani.

5. A karácsony nagyon sokba kerül (a legtöbb párkapcsolatban leggyakrabban az anyagiak körül folyik a vita). De mit foglalkozzunk ilyesmivel? Törődhetünk csak a saját véleményünkkel, és arra költjük a lóvét, amire akarjuk.

6. Addig bulizhatunk, ihatunk, ameddig kedvünk tartja, nem kell magyarázkodni, hogy miért értünk haza hajnalban egy kissé csapzottan. Flörtölhetünk, és még bűntudatunk sem lesz.

7. Nyugodtan megnézhetünk bármilyen filmet, nem kell végigülnünk azt, amit a másik szeretne. Lehet csöpögős is, egyedül vagyunk, bőghetünk.

8. Annyit ehetünk, amennyit és ahányszor csak kívánunk. Senki nem tesz célzást arra, hogy a hasunk vagy egyéb testrészeink bánhatják.

9. Ott tölthetjük a karácsonyt, ahol szeretnénk, és azokkal az emberekkel, akiket választunk. Nem kell hosszas tárgyalásokba bocsátkozni, hogy kinek a családjánál legyen például a szenteste.

10. Végül: nyugodtan ücsöröghetünk otthon a kedvenc és meleg téli pizsinkben, ki látja?!

közösség

további frisss

lap tetejére