Teljes a koszorú: a hit, a remény, az öröm és a szeretet lángja is ég már

frisss.hu - Fotó: Hornyák Emőke • 2016. december 17., szombat •
Egy hét múlva karácsonyozunk. A szombathelyi Fő tér hatalmas adventi koszorújának negyedik gyertyáját gyújtották meg szombat este.
Teljes a koszorú: a hit, a remény, az öröm és a szeretet lángja is ég már

Áldott karácsonyt – címet viselte a szombat délutáni-esti összeállítás, mellyel már a közelgő ünnepi időszakot köszöntötték advent negyedik vasárnapjának előestéjén. Interaktív mese elevenedett meg a színpadon, az Advent 2015 Kulturális egyesület szervezésében Devecsery László és a szombathelyi Távhőszolgáltató közös meséjét kísérhettük figyelemmel, amely a ,,Zöldülj velünk” címet kapta.

Az ezt követő irodalmi-zenés műsorban Horváth Nóra, Czirók Tamás, Prikazovits Ferenc, valamint Tóth Dániel és Kiss Noémi működött közre. 

Az aranyvasárnap előtti szombaton Gregersen-Labossa György lelkész, az Evangélikus Egyház képviseletében ünnepi liturgia keretében osztotta meg ünnepi gondolatait, közben a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség kórusa is közreműködött. 

A várakozás, a lelki készülődés hamarosan eléri csúcspontját, a szeretet ünnepét – hangzott el a Fő téren rendezett, Nemes Judit kolléganőnk által moderált műsorban.

18 óra előtt pár perccel Molnár Miklós alpolgármester és Gregersen-Labossa György lelkész fellobbantotta a negyedik adventi gyertyát, ezzel a hit, a remény, az öröm és a szeretet gyertyájának lángja is ég és beragyogják a Fő teret. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére