Telefonkiállításon néztük meg a régi készülékeket Szombathelyen

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. május 18., szerda •
Egy-egy ilyen tárlatnézés során döbben rá az ember, hogy milyen gyorsan és mennyit változik a világ. A technika fejlődik - folyamatosan.
Telefonkiállításon néztük meg a régi készülékeket Szombathelyen

Telefonkiállítás nyílt az iQor Global Services Hungary Kft. helyi üzemében a Távközlési világnap alkalmából. A tárlaton Kovács István gyűjteményét nézhetik meg az érdeklődők. Aki lemaradt volna, ne aggódjon, június 4-ig megtekinthetőek a régi és újabb darabok. 

Puskás Tivadar polgármester a rendezvényen elmondta: a mai telefonok is ugyanazt a funkciót töltik be, mint a régebbiek, és a technikájuk lényege is hasonló. A világ eszközei, a technika folyamatosan fejlődik, nem áll meg, ezt mutatja a telefon története is. Az első, nagy készülékektől eljutottunk az okostelefonokig. 

Puskás Tivadar, Kovács István

Kovács István pedig arról beszélt, hogy gyűjtőszenvedélye 1989-ben kezdődött. A csaknem három évtized alatt több száz telefont gyűjtött össze, a tárcsázós készüléken át a tantuszos és kurblis telefonokig. Ezekből számos darab látható a kiállításon.

Az eseményen azt is megtudtuk, hogy a cégnek volt egy felhívása: rajzpályázatot hirdettek a szombathelyi középiskolásoknak. A szervezők arra voltak kíváncsiak, hogy vajon a diákok hogyan képzelnek egy telefont vagy egy olyan eszközt, amellyel távközlést lehet megvalósítani 2100-ban. Sok alkotás készült, a mesterséges intelligenciától kezdve az űrbéli kommunikációig mindent megörökítettek a fiatalok. Két nyertest hirdettek: az első helyezett egy tabletet, a második pedig egy okostelefont kapott.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére