Teke: bajnokságot nyernének a répcelakiak

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté és sites.google.com/site/repcelakiteke/ • 2016. október 05., szerda •
Az egymást követő négy dobogós helyezés után bajnoki címre törnek, de a nemzetközi porondon is bizonyítanának a répcelaki tekézők.
Teke: bajnokságot nyernének a répcelakiak

Gőzerővel zajlik a férfi tekézők szuperligája, ahol 6+2 felnőtt játékos alkot egy-egy csapatot, de kötelezően 2 ifjúsági játékost is szerepeltetni kell. A 10 bemelegítő gurítást követően egyenként 120, összesen 720 éles gurítással döntik el, ki a jobb tekecsapat. A vasiakat a sokszoros dobogós Répcelak és az újonc Vasasszonyfa képviseli a legfelső osztályban. 

Kiss Zsolt, a répcelakiak csapatkapitánya – a frisss.hu kérdésére – elmondta, hogy csapata arra törekszik, hogy idén minél előkelőbb helyen végezzen, illetve lehetőleg megnyerje a 12 csapatos magyar szuperligát. 

Nem túl merészek ezek a tervek?
Miután 4 éven keresztül minden esztendőben a 3. helyen végeztünk, erősítettünk és igazoltunk 3 új játékost, ezzel az 1-2. hely valamelyikét szeretnénk megszerezni. Úgy gondolom, hogy előremutató tervekkel léphetünk csak feljebb és feljebb.  

Melyik csapat lesz a legnagyobb rivális?
A legnagyobb ellenfél természetesen a bajnok szegedi csapat, de igyekszünk hazai pályán mindenféleképpen borsot törni az orruk alá Minden meccsen szeretnénk minél több fát dobni, hogy ezzel is demonstráljuk az erőinket. 3780 fával szinte minden meccset megnyerhetünk. 

Milyen legfőbb ismertetőjegyekkel rendelkezik a kiváló tekéző?
A jó idegállapot, a kiváló felkészültség, a tehetség, a fizikális erőnlét, az állóképesség alapvető. Ezért aztán rengeteget futunk, súlyzózunk, igyekszünk minden héten kiváló formában pályára lépni.   

Kik alkotják a csapatot?
Az ifjúságiaknál Kuslics Gergő, Berta Martin és Gombos Balázs, míg a felnőtteknél a két világbajnok, Kakuk Levente és Zapletán Zsombor mellett Molnár Pál, ifj. Brancsek János, Móricz Zoltán, Farkas Imre és Ritter Tamás tagja jelenleg a csapatunknak. 

A helyi fiatalok körében is rendkívül népszerű sportágat űző répcelakiak a legutóbbi, 5. fordulóban a Ferencvárost győzték le nagyon magabiztosan, 7-1 arányban, hazai pályán. A vasiak legjobbja Kakuk Levente egészen parádés teljesítményt nyújtott, hiszen 683 fát gurított, a csapat pedig 3725 fát ért el. Ezzel Kiss Zsolt csapata továbbra is hibátlan teljesítménnyel vezeti a tabellát, az ugyancsak 5 győzelemmel álló zalaegerszegi, szegedi és győri csapat előtt, a Vasasszonyfa a 10. pozíciót foglalja el.   

Répcelaki SE az NBC kupán
A vasiak ezekben a napokban az európai porondon méretik meg magukat, hiszen október 8-ig a harmadik számú európai csapattornán, az NBC kupán szerepelnek, Németországban. Az első napot követően – az ötszörös világbajnok Kakuk Levente 663 fás teljesítményének köszönhetően – vezetnek a répcelakiak, akik közül ma újabb két versenyző, előbb Molnár Pál, majd ifjabb Brancsek János kezdi meg a szereplést.   

A magyar szuperliga szuperrangadóján november 26-án fogadják a hazai répcelakiak a bajnoki címvédő szegedieket.   

 

közösség

további frisss

lap tetejére