Tegyünk az egészséges életért - Fussuk körbe Szombathelyt!

Frisss.hu - Fotó: Pátkai Attila • 2017. április 06., csütörtök •
Április 14-én izgalmas program vár a sportos kedvű szombathelyiekre.
Tegyünk az egészséges életért - Fussuk körbe Szombathelyt!

Pátkai Attila a Fussuk körbe Szombathelyt! program szervezője két és fél éve alapította meg facebookon a Szombathelyi futóklubot. A klub 643 taggal rendelkezik, akik mindannyian szombathelyi vagy környékbeli futók. Közös futásokat hetente szerveznek, és minden érdeklődőt szívesen látnak.

“Ez a mostani futás már régóta a fejemben volt tervben, arra gondoltam, hogy a  négy napos ünnep remek alkalom lesz a megvalósításra. A cél ugyanaz, mint eddig minden ilyen jellegű futásnál: a közös sportolás, a sport megszerettetése mindenkivel, valamint jó hangulat is fontos” - mondta el Attila.

A teljes táv 24 kilométer, amelyhez bárhol be lehet csatlakozni, de kerékpáros kísérő is csatlakozhat a futáshoz, hogy egy szakaszon váltsa az ismerősét. A szervező szerint népszerűek az ilyen különleges futásaik, hiszen nem a megszokott helyszínen, útvonalon teszik meg a távot.

Bár a rendszeres futóknak ez a táv nem jelent nagy kihívást, az ilyen alkalmakkor mégis könnyed, beszélgetős tempóban futnak, így senkinek sem kell attól tartania, hogy lemaradna. Az ehhez hasonló eseményekre főként a facebook-csoport tagjai mennek el, de mindenki nagyon szívesen látnak maguk között, így aki érez egy kis késztetést magában a mozgásra, annak érdemes csatlakoznia hozzájuk.

közösség

további frisss

lap tetejére