Téged is toxikus személyek mérgeznek nap mint nap?

Szerző:BP/elitedaily.com Fotó:pbcoachingblog.wordpress.com • 2016. november 03., csütörtök •
Ne hagyd, hogy lehúzzanak a saját szintjükre!
Téged is toxikus személyek mérgeznek nap mint nap?

A toxikus személy fogalma már egyre elterjedtebb, de mit jelent pontosan? Biztosan te is találkoztál már olyan emberekkel, akikkel ha kapcsolatba lépsz, szinte mindig negatív érzéseid támadnak. De honnan ismered meg pontosan a mérgező embereket?

Lelki szemetesládának használnak mindenkit

Néha az embernek ki kell beszélnie magából a negatív érzéseit, hogy egy kicsit megkönnyebbüljön. Ez teljesen oké a barátok vagy családtagok között, akik együtt próbálnak megoldást találni a problémákra. Azonban vannak olyanok is, akik nem ezért panaszkodnak. Ők semmit sem tesznek azért, hogy rendeződjenek a dolgok, csak a másik figyelme érdekli őket.

Időzített bombák

Ezeknek az embereknek egyfolytában hullámzik a hangulata. Egyik percben maximálisan jól érzik magukat, aztán hirtelen, mintha egy bomba robbanna bennük nekiesnek a torkodnak semmiségek miatt. Bárki, aki nyugtatni próbálja őket ilyenkor könnyen célponttá válhat. Nincsenek tekintettel a másik érzéseire, csak azt hajtják – akár a másik kárára – , amiből profitálhatnak. Tetteiket sokszor a harag és a düh irányítja.

Fotó:aintitcool.com

Mindenkinek előadják a hattyú halálát

Vannak köztük olyanok is, akik annyira teátrálisak, hogy apróságokon is képesek hisztizni, kiborulni. De ez még semmi! Ugyanis imádnak pletykálni, közben pedig úgy tenni, mintha tökéletesek lennének. Őket a dráma, a feszültség és konfliktus mozgatja.

Rombolják az önértékelésed

Az oké, hogy az ember néha kap egy-egy kritikát, amiből tud lelkileg építkezni, azonban a mérgező embertípus nem ezért kritizál. Az ő hozzáállásuk alapjáraton cinikus és bántó. Valójában nem akarnak segíteni, sokkal inkább arra mennek, hogy minél jobban sárba tiporják az önértékelésed. Ezzel saját ürességüket, felületességüket igyekeznek leplezni.

Fotó:chicagotribune.com

Ha már nagyjából beazonosítottad a környezetedben őket, akkor jön a következő lépcsőfok. Mi van akkor, ha kénytelen vagy leállni velük nap mint nap beszélgetni? Milyen negatív hatással lehetnek az életedre?

Lehúznak a saját szintjükre

Biztosan te is kerültél már olyan emberekkel kapcsolatba, akik pletykákat terjesztettek rólad vagy ócsároltak a hátad mögött. Ha túl nagy energiát fordítasz rájuk, akkor könnyen előfordulhat, hogy teljesen elönt a méreg és te is hasonlóan, vagy sokkal durvábban reagálod le a szitut. Ilyenkor inkább vegyél pár mély levegőt és nyugodj meg!

Túl sokszor kerülnek szóba nálad

Rengeteg energiát elvesz, ha például a bunkó főnöködről témázol egyfolytában, aki irreális elvárásokat támaszt veled szemben, közben cseszeget és érezteti, hogy sosem leszel elég jó az aktuális munkádhoz. Ezzel csak saját magadat idegesíted fel még jobban, ráadásul még nagyobb teret adsz életedben a toxikus személynek.

Fotó:jezbel.com

Félsz a társaságukban

Ha már előre kiver a víz valakitől, akkor ha teheted, minél hamarabb likvidáld az életedből. Súlyos és kényelmetlen óráktól kímélheted meg magad.

Káros szokásaid lesznek

Az állandó stressz komoly problémákat hozhat az életedbe. Például valamelyik bunkó kollégád megbántott, te pedig alkohollal próbálod oldani magadban a feszkót. Hosszútávon ez még nagyobb testi és lelki problémákhoz vezethet. Ilyenkor jobb, ha más módszert választasz. Ebből az állapotból kizökkenthet egy jó film, könyv, vagy egy kellemes kocogás a szabadban.

fotó:tsriaddiction.com

Beléd férkőzik a mentalitásuk

Szinte észrevétlenül is átveheted a toxikus emberek szokásait. Ennek az első lépcsőfoka, hogy összebarátkozol velük, aztán próbálsz megfelelni az elvárásaiknak. Például te is elkezdesz pletykálkodni, rosszmájú és sértő megjegyzéseket tenni másokra, holott ez sohasem volt jellemző rád.

Via Elite Daily

közösség

további frisss

lap tetejére