Tartósan munka nélkül maradt személyeknek segítettek Szombathelyen

szombathely.hu Fotó: Benkő Sándor • 2016. november 29., kedd •
Amit aztán a Belügyminisztérium startmunka közfoglalkoztatási programja 21 millióval támogatott is.
Tartósan munka nélkül maradt személyeknek segítettek Szombathelyen

Tizenhat, az egészségügyi állapota miatt tartósan munka nélkül maradt és a munkanélküliségben hosszú ideje bennragadt emberek részére is kínál munkát a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. közfoglalkoztatási program keretében. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és  Horváthné Németh Klára, a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón mutatta be azt a projektet, melyet a Belügyminisztérium startmunka közfoglalkoztatási programja keretében 21 millió forinttal támogat.

A programban a közfoglalkoztatottak papír hulladék felhasználásával tüzelésre alkalmas brikettet készítenek. A brikett alapanyagául szolgáló papírt  a környező kereskedelmi egységek, üzletek, gyárak és az önkormányzati intézményrendszer valamint a szervezet saját munkája során keletkezett nem veszélyes papírhulladékai adja. A tevékenység ellátásához két nagyértékű gépet, egy darálót és egy hidraulikus brikettálót szereztek be.

A program megoldást jelenthet azon közfoglalkoztatottak számára, akiknek foglalkoztatása az elsődleges munkaerő-piacon, illetve a hagyományos közfoglalkoztatási programokban egészségi állapotuk miatt nehézségekbe ütközik.

A program során a közfoglalkoztatottak végzik az alapanyag begyűjtését, szállítását, rendszerezését, válogatását, szükség szerinti méretre vágását, brikettálását, csomagolását, raktározását és a késztermék kiszállítását is. A feldolgozásra és a gyártásra a társaság Csaba úti műhelye ad helyet, melynek fűtésére a közfoglalkoztatás során előállított brikett szolgál. A társaság a saját szükségletein felüli részt az önkormányzat bevonásával a rászoruló családok részére szociális tüzelőként osztja ki, így a városi szociális tüzelő programhoz csatlakozva a rászoruló családokat támogatja.

A programnak köszönhetően a közfoglalkoztatottak meghatározott munkafolyamatokon keresztül, munkavezető irányításával végeznek egy időjárástól és szezonális problémáktól független hasznos, értékteremtő munkát.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére