Társasház vagy családi ház? Nehéz kérdés, de a döntés sokkal egyszerűbb, mint elsőre tűnik

PCS - fotó: Bodorkós Máté • 2016. december 07., szerda •
Ha ezekre a kérdésekre tudjuk a választ, nekiállhatunk megkeresni álmaink otthonát.
Társasház vagy családi ház? Nehéz kérdés, de a döntés sokkal egyszerűbb, mint elsőre tűnik

A lakásvásárlás egy olyan kérdés, amiben mindenki érintett. Ha önálló életet kezd valaki, esetleg összeköti életét szerelmével, vagy bővül a család, bizony felmerül a kérdés: családi ház, vagy társasházi lakás.

Először azt kell tisztázni, hogy mekkora keret áll a vásárló  rendelkezésére - mondta Zsigmond Balázs a szombathelyi Duna House ingatlaniroda tulajdonosa.

Nem véletlenül tartja a mondás, hogy ahány ember, annyi féle. Ha egy új építésű társasházi lakást vásárolunk 20-25 millió forint körül, mindig visszaköszön egy megjegyzés: annyiért inkább építkezhettél volna.

Ilyenkor azonban fontolóra kell venni azt is, hogy a belvároshoz közeli telkek vészesen fogynak, de már a külső területek is 10-12 millió forintot kóstálnak. Könnyen ki lehet csúszni így az előre megszabott keretből, spórolni pedig nem egyszerű.

Az anyagi kötöttség mellett muszáj megemlíteni egy másik fontos dolgot is, ez pedig a családi házak környezetében található kertek, amelyek folyamatos gondozást, felügyeletet igényelnek. Ezért van kereslet a nagyobb alapterületű lakásokra is. A tágas terek mellett, nincs plusz munka, teher.

Természetesen fontos kritérium még a parkolás, hiszen a lakótelepeken és a belvárosban is szinte lehetetlenség szabad helyet találni. Ezt kiküszöbölendően az új építésű társasházaknál már zárt udvarokat, valamint parkolóhelyeket kell biztosítani. Persze a családi háznál könnyen megoldható egy garázs építésével is a kérdés.

Zsigmond Balázs elárulta azt is, hogy mely városrészek telkei után nagy a kereslet.

Továbbra is kelendő területnek számít a Parkerdő lakópark, az Erdei iskola és Újperint környéke, valamint az Újvilág utcában található lakópark - zárta gondolatait a szakember.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére