Tanpálya lett a Németújvár utca?!

SzR-HCs • 2015. július 17., péntek •
A csütörtöki közmeghallgatáson több szombathelyi lakos is az utak állapotára panaszkodott. Kimentünk, megnéztük…
Tanpálya lett a Németújvár utca?!

Lékai Jenő komoly problémának látja, hogy számos tanulóvezető tanpályának használja a Németújvár utcát.

Itt gyakorolnak, rutinpályáznak, tolatnak, megállnak, elindulnak. Persze van is mit gyakorolni, hiszen jó egynéhány jobbkezes utcácska keresztezi a Németújvár utcát. Igen ám, de amióta autó-tanpályának ,,nevezték ki” az utcánkat, azóta jelentősen megromlott az állapota – tette hozzá.

Lékai Jenő egy oktatóval történt beszélgetésére hivatkozva azt is elmondta, hogy nekik pénzbe kerül, ha tanpályára menne ki a tanulójával, ezért inkább az ilyen kis utakon tanít, naponta akár többször is. 

A frisss.hu kiment, megnézte, ott főttünk több mint 30 percet, de egyetlen T betűs autó sem jött. Lehet, hogy ők is értesültek a közmeghallgatáson történtekről és inkább másik utcácskákat preferálnak ezután? Még nem tudni, az viszont biztos, hogy több járókelő is megerősítette értesülésünket, a Németújvár utcában bizony nagyon sok tanulóvezető megfordul és szívesen gyakorolja az elindulást és a megállást. 

Egy másik szombathelyi lakó szintén a rossz állapotú utakra hívta fel a városvezetés figyelmét, mint elmondta, szerinte a Szigligeti Ede utca a város talán legrosszabb minőségben lévő utcája, nagyon ráférne a felújítás.   

Hívtuk a polgármesteri hivatalt, de csak jövő hétre ígértek választ.

Lehet, hogy jövő héten már megkezdik a felújítást és a tanulóvezetők is elkerülik majd az ominózus utcácskákat? De jó is volna!

közösség

további frisss

lap tetejére