Táncosok lepték el a Fő teret, klassz volt!

kg Fotó: Hornyák Emőke • 2016. április 30., szombat •
A tánc világnapját 13. alkalommal ünnepelték meg városunkban szombaton, izzottak a színpadok.
Táncosok lepték el a Fő teret, klassz volt!

Az AGORA Kulturális Központban működő szépszámú táncművészeti egyesület és együttes összefogása keltette életre a rendezvényt. A streetdance-től a néptáncig három helyszínen láthatta ország-világ, hogy miért is nevezik a tánc fővárosának Szombathelyt. Az ünneplés végét Magyar Vista Social Club koncert zárta.

A szervezők a Fő tér rendezvényterén állították fel a Nagyszínpadot, a Császárkőnél is táncosok várták az érdeklődőket, ahogy a Savaria téren is.

Huszonegy produkcióval nagyjából ötszáz táncos szórakoztatta a közönséget, megtelt a városközpont. Ismét bebizonyosodott, hogy óriási népszerűsége van a táncnak a megyeszékhelyen.

A fellépők között szerepelt a Boglya Népzenei Együttes, a Dr. Pesovár Ernő Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, az  Energy Dance Team, Francsics Viktória, a Just For Fun Country Linedance Club, Kiss Aletta, a Kortárs fúzió, a Kummer Táncegyüttes, a LORIGO TSE, a Mira Orient Art, a Movement Academy, a NYME SEK Szökős Néptáncegyüttes, Pete Liliána, a Pro-Art TSE, a Reményik Evangélikus Általános és Művészeti Iskola, a Rimányi Táncstúdió, a Savaria TSE, a Shamila és ISIS Gyöngyei, a Tango Argentino, az Ungaresca Táncegyüttes, a Westdance Tánciskola és a Westside TSE.

Ebből a felsorolásból is látszik, hogy milyen színes volt a repertoár, hiszen a tánc egyes fajtáiba nyerhettünk bepillantást (például hastánc, társastánc, néptánc). Mindenki kapott abból egy kis darabot, ami a legközelebb áll a szívéhez.

Puskás Tivadar polgármester az eseményen elmondta: 1982 óta ünnepeljük április 29-én ezt a sportágat. Nagyszerű érzés szombathelyinek lenni, hiszen ez a város a tánc fővárosa 2003 óta. Legyünk erre büszkék! Hozzátette: 51. alkalommal rendezik meg a Savaria Nemzetközi Táncversenyt június 11-én, szombaton a Sportházban. Ez az ország legkiemelkedőbb versenytáncos programja, Szombathely egyik legrégibb, legnevezetesebb rendezvénysorozata.

Köszönjük táncosok, köszönjük Szombathely, nagy élmény volt!

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére