Szőrtelenítésre fel! – így húzhatod ki a nyarat a legkönnyebben

Szerző: Boros Patrícia - Fotó: wonderful.vn • 2017. június 17., szombat •
Szépségmentő tippeket kaptunk Szász Alexandra, szombathelyi kozmetikustól.
Szőrtelenítésre fel! – így húzhatod ki a nyarat a legkönnyebben

Végre itt nyár, ki ne csapatná legalább egyszer-kétszer a vízparton vagy pár napig valamelyik fesztiválon? A forrósággal azonban előkerülnek a lengébb, rövidebb ruhadarabok is, az összkép pedig elég kiábrándító lehet, ha néhány kósza szőrszál kikacsingat a szettünk alól. Hogyan úszhatjuk meg a legsimábban a legpörgősebb napokat? Többek között erről kérdeztük Szász Alexandra, szombathelyi kozmetikust.

Ha valaki sátorral indul el egy hétnapos fesztiválra, nem olyan egyszerű megoldani a higiéniát. Milyen szőrtelenítési módokat javasolnál, hogy simán átvészeljük a legbulizósabb időszakokat is?

Én abszolút gyanta párti vagyok a szőrtelenítés terén, mert ezzel a technikával tudjuk elérni azt, hogy a leghosszabb ideig maradjon szép sima a bőrünk. Előnye még, hogy a szőrszálak puhán nőnek vissza, így nem érezzük azt a szúrós érzést, mint például a borotválásnál. Igaz, a hátránya, hogy kicsit kellemetlen, valamint, hogy meg kell várnunk, míg visszanőnek a szőrszálak, hogy újra legyantázhassuk az adott felületet.

Fotó: youtube.com

Az arc különösen érzékeny terület, erre milyen megoldások vannak?

Én ott soha nem használok patronos gyantát, csak folyékonyat. Ez kíméletesebb a bőrhöz, nem tépi meg annyira, így elkerülhetjük az esetleges sérüléseket és az irritációt. Nagyobb felületeken ajánlatosabb először gyantával végigmenni, utána pedig átnézni maradtak-e nem kívánatos szőrszálak, amik csipesszel kiszedhetők pluszban. Régebben szokás volt a szőkítés is, de ez már a tapasztalataim alapján kiment a divatból, hisz senki nem szeretne magán felesleges szőrszálakat látni, se szőkét, se másmilyet.

Hogyan ápoljuk ezeket a területeket szőrtelenítés után?

Utóápolásként nyugtató hatású krémet, növényi olajat - levendulát, körömvirágot - érdemes használni.

Szász Alexandra/ Fotó: Hornyák Emőke

Milyen gyakran szőrtelenítsünk egyes területeken?

Ez az egyéni adottságoktól függ, hiszen mindenkinek másként nő a szőrzete, de általában három-négy hetente érdemes gyantáztatni. Addigra nőnek ki úgy a szőrszálak, hogy beszakadás nélkül kiszedhetőek.

Volt-e már férfi vendéged, ő melyik testtájékon kérte a szőrtelenítést?

Természetesen volt már ilyen, hisz napjainkban teljesen elfogadott, hogy a férfiak is igényt tartanak a szőrtelenítésre. Általában a hónaljukat, mellkasukat, hátukat, hasukat szokták gyantáztatni, illetve még a szemöldökszedés is gyakori kérés.

Fotó: festivals.1live.de

Hogyan ápolhatják a srácok a bőrüket gyantázás után?

A férfiak szőrzete sokkal erősebb, mint a nőké, így gyantázás után is jobban kipirulhat a bőrük. Nekik szintén érdemes ilyenkor nyugtató hatású krémeket, olajokat használni.

A csajok vagy pasik bírják jobban ezt a fajta szőrtelenítési módot?

Bár ők az erősebbik nem, a gyantázásnál egyértelműen kiderül, hogy a fájdalomküszöbük sokkal alacsonyabb, mint nekünk, nőknek.

Még több szépségtippért katt ide, ide vagy ide!

közösség

további frisss

lap tetejére