Szoros volt, de sikerült a győzelem: Haladás VSE – Rinyamenti KC 28-24

szróbert • 2014. március 10., hétfő •
A szombathelyi vezetőedző, Bölöni Roland nehéz mérkőzésre számított, miután Németh Kriszta átlövőt Szekszárdon elszenvedett súlyos bokaszalag sérülése miatt nélkülözte a csapat. A dobogós pozíció megtartása érdekében azonban nagyon fontos volt a hétvégi győzelem, így a sikerért mindent meg is tettek a lányok. A meccs végén megérdemelt hazai győzelemnek örülhetett a Haladás VSE NB I/B-s női kézilabda csapata és a kilátogató publikum. Nézze meg képgalériánkat!
Szoros volt, de sikerült a győzelem: Haladás VSE – Rinyamenti KC 28-24

A frisss.hu helyszíni tudósítása a Haladás VSE NB I/B-s kézilabda mérkőzéséről.

Haladás VSE – Rinyamenti KC (14-10) 28-24

Az ellenfél a forduló előtt a tabella 11. helyén állt. Ismeretes, hogy a nagyatádi csapat az őszi szezonban hazai pályán egy góllal győzött a Haladás VSE ellen, így a mi lányaink most revansra készültek, és a sikerért igyekeztek mindent megtenni. A zöld-fehér lányok szombat délután a Tömlöc Savariában nőnapi összetartáson hangolódtak a vasárnapi ütközetre.

A Haladás VSE női kézilabda csapata a Tömő – Mayer, Bolfán, Pukler, Debreczeni, Szecsődi, Szendrei összeállításban lépett pályára.

A nagyatádiak kezdték a meccset, de a gólgyártást Pukler révén a mieink.

Az 5. perc végén 3-2 állt az eredményjelzőn. Nagyon küzdelmesek voltak az első percek és szorosan tapadtak a vendégek a mieinkre.

A 10. percben 6-3-ra elhúztak a szombathelyi lányok, ezekben a pillanatokban Szendrei, Pukler és Mayer játszottak jól.

Ezt követően megtorpantak a mieink, a 15. perc végén 7-4 volt az állás, Tömő Alexandra dicsérhető csak, hiszen még hetest is hárított.

A 20. percben 9-5-re vezettek a zöld-fehér lányok. Nagyon idegesen, rengeteg hibával játszott mindkét csapat.

A 25. perc végén továbbra is négy gól az előnyünk, 11-7-re vezettünk, Szendrei momentumai voltak ezek.

Az első félidő utolsó perceiben megint Pukler góljait jegyezhettük fel, de a vendégek is erőre kaptak, így nem nőtt az előnyünk, a szünetben tehát 14-10 volt az állás.

A második félidő elején nagyon bekezdett a nagyatádi csapat, de hamar magához tért a Haladás VSE. Mayer gyors góljai révén a 35. percben 17-12 volt az eredmény.

 A következő 5 percben csak mi lőttünk gólokat, így a 40. percben 20-12 állt az eredményjelzőn.

A következő percekben megrázta magát a vendégcsapat, sőt kettős emberelőnybe is kerültek a nagyatádiak, így nem meglepő, hogy 21-16-ra zárkóztak fel a 45. perc végén.

Az 50. perc környékén továbbra is 5 gól az előnyünk, ekkor 24-19 volt ide. Mayer Maja már 7 gólt szerzett ekkor!

A meccs vége előtt öt perccel megint mi domináltunk, Szendrei Barbara is 3 gólos volt már, 27-21-re vezettünk.

A játékidő lejártakor 28-24 állt az eredményjelzőn, szép volt lányok!

Bölöni Roland a meccs után a frisss.hu-nak nyilatkozott: Attól függetlenül, hogy több góllal is vezettünk szinte végig, mégis szoros volt ez a meccs. Sajnos a sérülések miatt, ma nem voltak minőségi átlövőink, így az ellenfél megnehezítette a dolgunkat. A végén tudtuk rendezni a védekezésünket, és a kapusteljesítményünk is stabil volt, így megmaradt az első félidő végén megszerzett 4 gólos előnyünk.

A jövő héten, a következő fordulóban a szentendreieket fogadja a Haladás csapata.

Cikkünk alatt megtekintheti a mérkőzésről készült képgalériánkat!

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére