Szörnyű állapotok uralkodnak a szombathelyi Parkerdőben

Frisss/hulladékvadász - fotó: T.G. • 2017. április 18., kedd •
Rengeteg illegális szeméthalomra bukkantak az önkéntes környezettisztítók a város egyik közkedvelt pihenőhelyén.
Szörnyű állapotok uralkodnak a szombathelyi Parkerdőben

Néhány napja beszámoltunk arról a remek kezdeményezésről, amelynek atyja Trembóczki Gábor. A szombathelyi fiatalember lelkes rajongója a környezetnek, ezért eleinte egymagában szedte össze a parkokban, játszótereken, parkolókban található szemétkupacokat.

Ezt követően pedig többen csatlakoztak és már rengeteg taggal büszkélkedhet az Önkéntes környezettisztítók Facebook-csoport, amely következő célként háromnapos akciót hirdetett. A Föld napja alkalmából ugyanis a város egyik legszebb és legnagyobb parkját szeretné kicsit mentesíteni a hulladékkupacoktól.

Ezen a hétvégén felmérték a terepet és elég lesújtó kép köszönt vissza gyermekkorunk egyik kedvenc kikapcsolódási helyszínéről. Halomban állnak a szemétkupacok: megunt kanapé, leselejtezett televízió, építési törmelék, elhasznált gumiabroncs és mérhetetlen sok hulladékkal teli műanyagzsák.

Úgy fest, hogy tényleg ez az illegális szemétlerakás fellegvára, pedig a meggondolatlan cselekedet óriási károkat okozhat. Ráadásul a Parkerdőtől nem messze a Regionális Hulladéklerakó telep közvetlen szomszédságában szintén rengeteg zsákot raktak le ismeretlenek.

via hulladékvadász

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére