Hódít a kertmozi – még mindig szeretjük a rókatündér meséjét

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. július 27., szerda •
Az idei, négyrészes vetítéssorozat második állomásán szinte színültig telt a Zsinagóga Udvar kertmozija, biztosan állíthatjuk, nemcsak a jó filmválasztás, de a színvonalas, zenei-kulturális programok kínálata is biztosíték ahhoz, hogy hétköznap este is érdemes legyen kimozdulni Szombathelyen.
Hódít a kertmozi – még mindig szeretjük a rókatündér meséjét

Már a nyár elején ismertük a kertmozi kínálatát, és vártuk, hogy Ujj Mészáros Károly filmjét ezúttal a szabad ég alatt is megtekinthessük. A hazai és nemzetközi szinten is elismerések zömét bezsebelő romantikus vígjáték ugyanis többszöri megnézésre sem okoz csalódást a nézőnek. Persze hangosabban nevet, aki először látja a Liza, a rókatündért, de a köztes, halk kuncogások árulkodóak: van, aki már sokadszor tekinti meg a filmet.

Ahogy a kertmoziban eddig és ezután is, Vágvölgyi András mozgókép-pedagógus ismerteti a vetítendő alkotást, és tényleg jó érzés a nézőnek, hogy nem egyszerűen csak leül a vászon elé és nézi a filmet, hanem bepillantást nyerhet – ebben az esetben – az új magyar filmek készítésének kulisszatitkaiba is.

Aztán már csak a Lizáé a feladat, hogy meseszerű történetével újabb rajongókat, egyben különleges moziélményt szerezzen a nézőnek. És így történik. Balsai Móni, Bede Fazekas Szabolcs, Reviczky Gábor és David Sakurai játéka Szombathelyről Csutapestre visz minket, mozis kólástul, rozéfröccsöstől, mindenestül.

Két hét múlva az Argo2 című, magyar akcióvígjátékot vetítik a Zsinagóga Udvarban.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére