Szombathelyi női foci: a kupadöntő vagy a bajnoki fináléba jutás a cél

Szita Róbert - Fotó: Tóth Arnold • 2017. augusztus 27., vasárnap •
Egyesületünk már 4-5 éve arra vár, hogy újra kupadöntőt vagy bajnoki finálét játsszon – nyilatkozta honlapunknak Simon Attila, a sikeres bajnoki rajtot vett Haladás-Viktória FC új vezetőedzője.
Szombathelyi női foci: a kupadöntő vagy a bajnoki fináléba jutás a cél

Ahogy azt már megírtuk, a szombathelyi focista hölgyek csapata új néven szerepel a női JET SOL Liga női NB I-es bajnokságban. A Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata az augusztus közepén elrajtolt 2017/2018-as bajnokságban már női csapatot is indít. A Magyar Labdarúgó Szövetség egy év múlva, a 2018/2019-es bajnokságban az NB I-es labdarúgóklubok számára már kötelezővé teszi ugyanis felnőtt női együttes indítását, ennek hiányában nem kaphat klublicencet senki.

Annak ellenére, hogy a szabály csak jövőre lép életbe, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás férfi és a Viktória FC női NB I-es csapata már ,,egybe is kelt”,  a női együttes játékosai átigazoltak a zöld-fehérekhez. Így a pontvadászatban már Haladás-Viktória néven indultak el a csajok. A Haladásnak és a Viktória FC-nek is külön-külön kellett volna indítani U16-os és U19-es csapatot, az volt tehát a legbölcsebb megoldás, ha a két klub egyesül.

A 18-as felnőttkeret valamennyi játékosa átigazolt, és két plusz egy évre szóló szerződést írt alá a Szombathelyi Haladás Kft.-hez. Azért léptünk már most, mert félő volt, hogy azok a klubok, amelyeknek nincsenek női labdarúgóik, egy év múlva esetleg "lerabolják" csapatunkat. A házassággal sikerült bebiztosítani magunkat, így ma már egy nagy múltú, patinás klubhoz tartozunk. A Haladás a szakmai munkába nem szól bele, csak a gazdasági ügyek tartoznak rájuk – tudtuk meg Kiss Tamástól, a Viktória klubmenedzserétől.

Közben Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója azt nyilatkozta a zöld-fehérek weboldalán, hogy szeretnének a női labdarúgás népszerűsítésében részt venni, ezért léptek házasságra a Viktóriával.

Stabil hátteret biztosítunk a női csapat számára, úgy gondolom, a Haladás, mint név és a profi szerződés a jövőben is vonzó lehet a női játékosok számára. Azt szeretnénk, hogy csakúgy, mint eddig, az immáron Haladás-Viktória néven szereplő csapat meghatározó tagja maradjon az első osztálynak – tette hozzá Tóth Miklós.

Az új névhez új célok, friss igazolások és új vezetőedző is dukál. A Haladás csapatához szerződött korábbi vezetőedző, Csordás Csabát váltó Simon Attila vezetőedző szerint félő volt, hogy a válogatott játékosokat elcsábítják, ezért s kellett házasságot kötni a Halival. 

Az idei bronzérmes csapat magva megmaradt, Magyarics Zoé távozása majd eldől, hogy megérzi-e a csapat vagy nem. Jelenleg úgy érzem, hogy a Győrtől érkezett Öreg Cintia megoldja majd Zoé pótlását. Az esetleges sérülések következtében – mint az sajnos Fördős közép talpcsont törése miatt már elő is fordult, – annyi változás lehet, hogy az U19-ből egy-két játékost felhozok, mert rákényszerülhetünk, hogy a 18 fős keretet kiegészítsük.  Nagyon lényeges, hogy közvetlen riválisaink sokat erősítettek, és így már 5-6 csapat verseng majd az 1-4. helyezésekért. Szerintem az Újpest és a Diósgyőr nagyon feljön idén, jól szerepelhetnek majd – tette hozzá kérdésünkre Simon Attila.

A vezetőedzőtől azt is megtudtuk, hogy az első fordulóban az újpestiek elleni győzelem nagyon lényeges volt.

Nehezen jött össze az első három pont, de az is igaz, hogy a válogatott összetartás és a pénteki meccsidőpont sem volt szerencsés számunkra. Úgy gondolom, hogy a bajnokság végén az 1-4. helyre esélyesek vagyunk, és ezt szeretnénk is elérni, hiszen az egyesületünk már 4-5 éve arra vár, hogy újra kupadöntőt vagy bajnoki finálét játsszon. Nem tartom lehetetlennek, szakmailag a 4 között a helyünk, de ott már a szerencsén is sok múlik majd – fűzte hozzá a szombathelyi csapat vezetőedzője.

A csajok mezére egyébként a Viktória címere mellé a Haladásé is felkerült. A szombathelyi szurkolók nagy örömére a hazai meccseket változatlanul a Király Sportlétesítményben játssza a csapat. Mostantól tehát, hajrá Haladás-Viktória!

A csapat a jövő héten az egyik legnagyobb rivális, a Győr otthonában folytatja a pontvadászatot. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére