Szombathelyi Fidesz: Czeglédy Csaba mondjon le!

frisss.hu fotó: Hornyák Emőke • 2017. június 22., csütörtök •
A szombathelyiek véleményét is megkérdezte a Fidesz, a többség úgy gondolja, Czeglédy Csaba adja vissza szombathelyi képviselői mandátumát.
Szombathelyi Fidesz: Czeglédy Csaba mondjon le!

Lendvai Ferenc, a szombathelyi Fidesz frakcióvezetője tartott sajtótájékoztatót csütörtök délután a Czeglédy-ügy kapcsán.

Múlt szerdán pattant ki, és országos botrány lett a Czeglédy-ügyből. Természetesen a múlt heti csütrötöki szombathelyi közgyűlés előtt is elhangzott, hogy az ártatlanság vélelme megilleti Czeglédy Csabát, ám a szombathelyi Fidesz frakció nevében mondhatom, hogy mindenki megdöbbenéssel áll a történések előtt – kezdte Lendvai Ferenc.

Kíváncsiak voltunk a szombathelyiek véleményére ezért egy telefonos közvéleménykutatást tartottunk. Ennek során közel 19 ezer telefonszámot tárcsáztunk fel, ahol három kérdésre vártunk választ. Ezekből a válaszokból vontunk le a következtetést.

Megkérdeztük:

- Hallotta-e Ön, hogy Czeglédy Csabát bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezték? A kérdésre a megkérdezettek 90%-a igennel válaszolt.


- Ön szerint az előzetes letartóztatásba helyezés miatt le kell-e mondani Czeglédy Csabának szombathelyi önkormányzati képviselőségéről? Itt a megkérdezettek közel 75%-a igennel válaszolt.


- Mi a véleménye arról, hogy a szocialisták (MSZP) és a Demokratikus Koalíció politikusai Szombathelyen és országos szinten is kiálltak Czeglédy Csaba mellett? A többség itt úgy válaszolt, hogy nem értenek vele egyet.

Meghallgatva a szombathelyi polgárok véleményét ezúton szeretnénk felszólítani Czeglédy Csabát, hogy mondjon le önkormányzati képviselőségéről! - jelentette ki Lendvai Ferenc. 

Szombathely közgyűlése éppen múlt csütörtökön tárgyalt a a város kiváló bűnüldözési statisztikájáról. A napirendi pont tárgyalása alatt csak a Fideszes képviselők voltak a teremben, a baloldali képviselők pedig sajtótájékoztatót tartottak a nagyterem bejárata előtt, Czeglédy Csaba védelmében- tette hozzá a frakcióvezető. Érdekes párhuzam, hogy mi bent a remek eredményekről beszélünk, addig kint egy lehetséges elkövető védelmére kelnek.

Ezért kérnénk, hogy hogy az MSZP-DK- Együtt- Éljen Szombathely frakció határolódjon el Czeglédy Csabától, a képviselő pedig adja vissza mandátumát- zárta szavait. 

közösség

további frisss

lap tetejére