Szombathelyen koncertezik a Honeybeast

bb-kf • 2015. február 18., szerda •
Az - akkor még - Honey Bee zenekar 2005-ben alakult Szegeden a Smarties nevű formáció utódjaként, Bencsik-Kovács Zoltán dalszerző/gitáros, Tatár Árpád gitáros és Czutor Anett énekesnő kiválásával. Hamarosan csatlakozott hozzájuk Kiszin Miklós basszusgitáros (Ganxsta Zolee és a Kartel), Kovács Tamás dobos (Nevergreen, Dystopia) és Hodászi Klára (Nox, Zanzibar, Janicsák Veca) hegedűs-vokalista, így alakult ki az első felállás.
Szombathelyen koncertezik a Honeybeast

2009-ben a zenekar Honeybeastre változtatta a nevét, Ritzel Ani (Dharma) személyében új vokalista érkezett, és megjelent a Parazita című kétnyelvű duplaalbum. A címadó dalhoz készült klipre - melynek érdekessége, hogy másfélszeres tempóban, visszafelé lett leforgatva, így a teljes zenekarnak meg kellett tanulnia a számot másfélszeres tempóban, visszafelé - felfigyelt az MTV Hungary, és a dalt elkezdte játszani az MR2-Petőfi Rádió is.
Az első igazi átütő sikert 2010-ben a Portugál című dal hozta meg: az MR2-Petőfi Rádió Top 30-as listáján a harmadik helyig jutott, a klip a YouTube-on többszázezres nézettséget ért el.
2011 a nagy változások időszaka volt: Kiszin Miklós a Ganxsta Zolee és a Kartelben basszusgitározott tovább, helyére Lázár Tibor került. A zenekar egy billentyűs-vokalistával is kiegészült Kővágó Zsolt személyében, Czutor Anett énekesnőt pedig a rendkívül sokoldalú, korábban death metal frontember és a Balkán Fanatikban rappelő, majd a Kőbányai Zenei Stúdió növendékeként profi jazz-énekesnővé avanzsáló Tarján Zsófia váltotta (itt, a Póka Egon vezette intézményben ismerkedtek meg Kővágó Zsolttal, így került Zsófi a HoneyBeast élére). Ezzel a formációval készítették el második lemezüket, mely 2013 végén jelent meg a Gold Record gondozásában. Kézzel rajzolt animációs klip készült az Isten álma című dalra, melyet nagy sikerrel játszott az MTV, a számot az MR2-Petőfi Rádió. A lemezről megjelent következő daluk a Portugál folytatásának is tekinthető, erősen közéleti témájú Maradok, mely azonnal nagy sikert aratott a rajongók körében.
A zenekar "A legnagyobb hős" című dala a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál magyar selejtezőjén a 435 pályázó közül a legjobb 30-ba, ezáltal A Dal c. műsorba került.

Az együttes február 20-án, pénteken az MMIK aulájában ad koncertet a Cseh Tamás-program keretein belül.

közösség

további frisss

lap tetejére