Szombathelyen buzdítottak a cigány vajdák arra, hogy mindenki menjen el szavazni vasárnap

frisss.hu Fotó: Tóth Arnold • 2016. szeptember 30., péntek •
Öt megye roma vezetője és az országos cigány vajda is felemelte a szavát az ügy mellett.
Szombathelyen buzdítottak a cigány vajdák arra, hogy mindenki menjen el szavazni vasárnap

Pest, Zala, Fejér, Veszprém, és Vas megye roma vezetői, valamint az országos cigány vajda mondta el véleményét a vasárnapi népszavazással kapcsolatban pénteken délután Szombathelyen. A nem mindennapi eseményen nyíltan megosztották állásfoglalásukat a frisss.hu-val.

Kállai Csaba, országos cigány vajda elmondta, nagyon fontos, hogy október 2.-án elmenjenek és nemmel szavazzanak az emberek. Hozzátette: "mert ez a mi anyaországunk, ugyanúgy, mint a többségi társadalomnak. Ez egy közös ország, amit meg kell védenünk. Fontos, hogy fogjuk meg egymás kezét, nekem fontos a népem, fontos az országom.”

Kiemelte továbbá, „hogy Orbán Viktor kiállt ezért a hazáért, az otthonáért, a népért. Ő bizonyított, ő egyedül kiállít Brüsszelben a közös ügyért, ha ő ezt megtette értünk, akkor azok akik szavazóképesek, menjenek el szavazni és ikszelje be a nemet, kérek minden roma és magyar embert."

A területek képviselői pedig szintén megkértek mindenkit, hogy menjenek el szavazni, és nemmel nyilvánítsák ki a véleményüket az ország védelme érdekében.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére