Adománygyűjtés kezdődött Kisdobrony javára

SzR-BB-HCs • 2015. április 29., szerda •
A magyar állam vezetőinek felhívására Szombathely városa is csatlakozott a háború sújtotta ukrajnai települések megsegítéséhez. A szerdán tartott sajtótájékoztatón Puskás Tivadar polgármester és Lendvai Ferenc frakcióvezető bejelentették, hogy a kárpátaljai Kisdobrony javára pénzadomány gyűjtésébe kezdtek. Az Ungvárhoz közeli település lélekszáma közel 2000 fő ebből összesen 1992 magyar anyanyelvű nemzettársunk.
Adománygyűjtés kezdődött Kisdobrony javára

Szombathely Megyei Jogú Város közgyűlése április 16-án egyhangú szavazással döntött úgy, hogy a város költségvetéséből három millió forintot különít el a kárpátaljaiak megsegítésére, ezen felül a képviselők 10 000 forint összeggel járulnak hozzá az adományhoz, mondta el Puskás Tivadar polgármester. 
A sajtótájékoztatón elhangzott egy felhívás, amelyben várják a pénzfelajánlásokat a város lakóitól, a városban működő civil szervezetektől, illetve vállalkozásoktól. Az adományokat május 31-ig a „Kisdobrony település támogatása” nevű alszámlára, a 10918001-00000003-25300311 (UniCredit Bank Hungary Zrt) számlaszámra küldhetik. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére