Pluszjövedelem az egészségügyi szakdolgozóknak

frisss.hu • 2014. augusztus 08., péntek •
A kórház egy sikeres uniós pályázatnak köszönhetőn támogatta többletteljesítményt nyújtó munkatársait. A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház két évvel ezelőtt nyújtott be pályázatot a Társadalmi Megújulás Operatív program támogatási rendszerhez. A projektet támogatásra méltónak ítélte a Humán Erőforrás Programokat Irányító Hatóság, így az egészségügyi intézmény a „TÁMOP-6.2.4./A-11/1/2012-0001” című pályázat keretében 99.996.793,- Ft összegű támogatást nyert el.
Pluszjövedelem az egészségügyi szakdolgozóknak

A program célja: a többletmunkát végző dolgozók tevékenységének biztosítása és az ehhez elegendő pénzügyi fedezet biztosítása. A közel 100 milliós támogatásnak köszönhetően 2012. október 1-jétől 2014. július 31-éig 239 fő szakdolgozó vehetett részt a projektben. 
A szakdolgozók feladatköre évről-évre folyamatosan bővül, újabb feladatok elsajátítása nélkülözhetetlen, ezért tudásuk bővítése érdekében folyamatos továbbképzéseken vettek részt.A programba kerülőknek meg kellett felelniük a törvényi előírásoknak - 66/2011 (XII.13) NEFMI rendelet – mely meghatározza az egészségügyi szakdolgozók által, orvosi elrendelésre, önállóan is ellátható tevékenységek feltételeit. 
A szakdolgozók különböző szakterületekről kerültek ki; OKJ ápoló, szakápoló, szülésznők, gyermekápolók stb. Az ellátható tevékenységek köre is meghatározott volt. A projektbe bekerült szakdolgozók a munkájuk során elláttak korábban orvosi tevékenységkörbe tartozó feladatokat is. Ide tartoznak többek között a gyógyszeres kezelések különböző fajtái, az infúzió és/vagy gyógyszeradagolók kezelése, szondatáplálás, seb- és bőrkezelés fajtái, oxigénterápia, gége kanül gondozása, enterális és perif. érkanül gondozása stb. A munkatársaknak vállalniuk kellett, hogy a projekt ideje alatt minden hónapban, az adott műszakban egy teljesítményigazoló lapon regisztrálják az általuk elvégzett tevékenységet. A program hozzájárult a Markusovszky Kórházban folyó gyógyítás biztonságához és a színvonal emelkedéséhez.

 

közösség

további frisss

lap tetejére