Szombathely is állomása lesz a toborzó országfutásnak

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. május 03., kedd •
A május 9-ét mindenki vésse be a naptárába!
Szombathely is állomása lesz a toborzó országfutásnak

A Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság "Toborzó Országfutás 2016" címmel az egész országot érintő 2016 km-es váltófutást rendez. A váltófutás több mint 200 település érintésével április 13-án indult Budapestről és május 20-án érkezik vissza a fővárosba. A körbe becsatlakozott Szombathely is. A rendezvény egyik célja, hogy a katonai hivatást és a sportot népszerűsítse, a civil lakosság kapcsolatát erősítse a katonai szervezetekkel. A szervezők a helyi lakossággal közösen kívánnak emlékezni a magyar nemzet számára fontos történelmi eseményekre, és mindazokra a katonahősökre, akik életüket áldozták a hazáért. A másik fontos eleme a jótékonyság, a hadiárvák segítsége. A katonaárvák részére pénzbeli adományt lehet felajánlani a Toborzó Országfutás 2016 rendezvény ideje alatt, legkésőbb a futás utolsó napjáig- tette hozzá Puskás Tivadar polgármester.

A felajánlásokat az MH Szociálpolitikai Közalapítvány gyűjti, a Magyar Államkincstárnál kezelt számlaszámán: 10032000-00289304-00000017.

Ferge László, őrnagy elmondta, hogy május 9-én, 13 órakor kezdődik a toborzó és haditechnikai program.  Katonai térzenével indul, polgármesteri köszöntővel folytatódik az esemény. Majd zenés esemény után a díszelgő zászlóalj díszelgő előadása fokozza a hangulatot. A program a Történelmi Témaparkban folytatódik, ahol a honvédség és a különböző rendvédelmi szervek bemutatója következik. Továbbá lehetőség lesz kipróbálni a kézilabdát és egyéb más sportokat. 

Aláírt mezek is kalapács alá kerülnek

A Vas Megyei Kézilabda Szövetség elnöke, Farkas Ágnes elmondta, a megyei kéziszövetség a toborzásban tud segítségére lenni a programnak. „Sőt, felajánlottunk egy a Győri ETO játékosai által aláírt kézilabdát. Ez szinte ereklyeszámba megy, nagy értéke van, hiszen tizenkétszeres magyar bajnok, kupagyőztes és sok-sok világsztárral tűzdelt együttesről van szó, ami a sportbarátoknak nagy értéket adhat.”

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére