Már a vasútállomáson is működhet kormányablak

szróbert-HCs • 2014. október 01., szerda •
Befejeződtek a „Kormányablak kialakítása Szombathely vasútállomáson” c. szerződés kivitelezési munkálatai, ezzel a GYSEV Zrt. projektben vállalt feladatai elkészültek. Szombathely újra gazdagodott, hiszen az államigazgatás megint közelebb kerülhetett az állampolgárokhoz – tudtuk meg október elsején, Szombathelyen. Az elkészült létesítményt a Vasúttársaság nyilvános ünnepség keretében adta át a Vas Megyei Kormányhivatalnak. A frisss.hu a helyszínen megtudta, hogy a közeljövőben a Hivatal teremti meg a megnyitáshoz szükséges további feltételeket. A kormányablakot a helyi buszpályaudvarral szemben alakították ki.
Már a vasútállomáson is működhet kormányablak

A GYSEV Zrt. vezérigazgatója, Kövesdi Szilárd a szombathelyi ünnepségen elmondta: meggyőződésem, hogy hazánk legszebb állomásépülete a szombathelyi. Stratégiánk nagyon fontos része, hogy a személyszállítási szolgáltatásokat folyamatosan szervezzük, és azokat kiegészítsük. Cégünk ma már nagyon komplex szolgáltatást kínál az utasoknak, ilyenek a szombathelyi állomáson az utasokat tájékoztató rendszer, a P+R parkoló rendszer, és az állandóan kihasznált kerékpártároló is. A nyertes pályázat és a kivitelezés után a mai kormányablak-átadás után további fejlesztéseket is tervezünk.

A Vas megyei Kormányhivatal nevében Harangozó Bertalan kormánymegbízott elmondta, hogy nagy örömmel áll itt, ezen az ünnepi eseményen, hiszen a funkcióhoz méltó lett a kormányablak minősége. 
Az új típusú kormányablakok működése bevált Répcelakon és a megyeszékhelyen is, és mostantól az államigazgatási ügyek intézését össze lehet majd kötni az utazással, illetve a várakozással is – tette hozzá a kormányablakot átvevő kormánymegbízott.

Puskás Tivadar szombathelyi polgármester aláhúzta: a városnak könnyű a dolga, ha a GYSEV és a kormányhivatal kialakít egy ilyen modern kormányablakot. Ezzel ugyanis Szombathely újfent gazdagodott, az államigazgatás, az egyablakos ügyintézés újra közelebb kerülhetett a helyi polgárokhoz.    

Az október 1-jei eseményen elhangzott, hogy 2015-ben az autóbusz-pályaudvar és vasútállomás összevonásával – a tervek szerint – mintegy tízmilliárdos beruházás veheti kezdetét.    
Ezt követően az átadást szimbolizálva, a vezérigazgató átadta a hivatal kulcsát a kormánymegbízottnak. Az utazó közönség a kormányablakot a helyi buszpályaudvarral szemben találja majd meg, itt vehetők igénybe az államigazgatási szolgáltatások is.  

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére