Szobabiciklikkel lehet csapatni Párizsban a Szajnán egy lebegő fitnesz teremben

Frisss.hu/inhabitat.com - Fotó: Carlo Ratti Associati • 2016. december 16., péntek •
Egy ilyet a szombathelyi Csótóra?
Szobabiciklikkel lehet csapatni Párizsban a Szajnán egy lebegő fitnesz teremben

Az olasz építész cég, a Carlo Ratti Associati valami egészen elképesztőt álmodott a Szajna párizsi szakaszára. Ez nem más, mint a lebegő fitnesz terem, amit emberi erővel lehet hajtani, pontosabban az emberek által megtermelt energiával.

Ezzel egy lépéssel közelebb kerülünk ugyan a Mátrixhoz, mivel a 20 méter hosszú edzőteremet a Technogym forradalmi ARTIS edzőgépei látják el energiával, már ha a kedves betérők rendesen tekernek a szobabicikliken.

Az átlátszó üveg buborék design a Bateaux Mouches komphajókról lett adaptálva, ezek a 20. század elején turistákat szállítottak a folyón. Az úszó edzőterem kifejlesztésében a Technogym, a Terreform ONE és URBEM nevű cégek vettek részt és a kifejezetten az ARTIS szobabiciklikhez és cross-trainerekhez lett igazítva, így akik ezeket használják, megtermelik a hajó számára szükséges elektromos áramot.

"A párizsi edzőterem az emberi erő lehetséges felhasználási módjait vizsgálja. Érdekes lesz látni, hogy az edzés közben termelt energia miként hajtja meg a hajót. Így kézzel fogható tapasztalattá válhat, hogy mit is jelent valójában az elektromos kifejezés" - mondta Carlo Ratti, a Carlo Ratti Associati egyik alapítója.

Arról nincsenek információk, hogy hogyan lehet idő előtt elhagyni egy-egy edzést a Szajna közepén, vagy a késők hogyan jutnak fel a fedélzetre. Illetve azt sem tudjuk, hogy egy-egy ilyen túra hány percet vesz majd igénybe, nyilván ez függ a hajón lévők teljesítményétől is.

közösség

további frisss

lap tetejére