Szlalom, puzzle és KRESZ-teszt: közlekedett a család

SzR-TT • 2015. május 17., vasárnap •
Szombaton rendezte meg a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága a „Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedőt. Az országos program részeként már évek óta népszerű megmérettetés elsősorban a biztonságos és a balesetmentes közlekedést célozza, a szülői példamutató magatartásra és a család közösség nevelő erejének fontosságára irányítja a figyelmet. A vetélkedő megyei selejtezőjén, az egyik szombathelyi hipermarket parkolójában jártunk.
Szlalom, puzzle és KRESZ-teszt: közlekedett a család

A frisss.hu a helyszínen megtudta, hogy a főkapitányság munkatársai mellett a Magyar Autóklub szakemberei és a Végh Autóház Kft. munkatársai is részt vállaltak a rendezvény lebonyolításában és tanácsaikkal hozzájárultak a közlekedésbiztonság javulásához. A vetélkedőre azok a családok jelentkezhettek, melyek legalább egy hat és tizenhét év közötti gyermeket nevelnek és legalább az egyik szülő rendelkezik „B” kategóriás vezetői engedéllyel.

Kovács Vanda rendőr őrnagytól, a VMRFK kiemelt főelőadója honlapunknak elmondta, hogy a teljesítendő feladatok között elméleti és gyakorlati versenyszámok is szerepeltek, illetve a játékos feladatokból sem volt hiány. Meg kellett birkózni  KRESZ-teszttel, rejtvénnyel, ügyességi feladatokkal, kockakirakóval, de puzzle és autós ügyességi verseny is szerepelt a feladatok között. 

A megyei döntőn legjobb helyezést elért család egy szombathelyi família volt, így ők képviselhetik majd Vas megyét a június 21-i mogyoródi országos döntőn. Az első három helyezést elért családokat díjazták. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére