Szívultrahang-készüléket kapott a gyermekgyógyászat

Szita Róbert - Hornyák Emőke • 2016. január 29., péntek •
Az egészségügy egy feneketlen zsák, amibe mindig kell és mindig érdemes is tölteni - hangzott el a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház gyermekgyógyászati ambulanciáján, a gyermekgyógyászati szívultrahang-készülék átadásakor, pénteken.
Szívultrahang-készüléket kapott a gyermekgyógyászat

A mintegy 10 millió forint értékű készülék bemutatása során prof. Dr. Nagy Lajos PhD, a kórház főigazgatója azt hangsúlyozta, hogy a szívultrahang a gyermekgyógyászatban különös jelentőséggel bír, hiszen még napjainkban is több újszülött születik szív-elégtelenséggel. 

A kórház gépeit és a műszerparkját folyamatosan fejlesztjük, hiszen ezek a ma még korszerűnek mondható gépek 10 év múlva már annyira amortizálódhatnak, hogy még modernebbekre lesz szükség. Mindig kell a modernebb gép és eszköz. Lépésről lépésre haladunk, folyamatosan fejlődünk, a gyermek-onkológia is hamarosan megújul. A szívultrahang-készülék átadásával jó időre megoldódik a gyermekek szívproblémáinak kezelése - tette hozzá a főigazgató. 

A készülék bemutatása  után prof. Dr. Oroszlán György osztályvezető főorvos úgy fogalmazott, hogy ,,az egészségügy egy feneketlen zsák, amibe mindig kell és mindig érdemes is tölteni". Ezt követően adakozóknak, a civil szféra prominenseinek köszönte meg, hogy segítséget nyújtottak a legújabb fejlesztésű készülék megvásárlásához. 

A műszerrel dolgozó Simon József főorvos kiemelte: égetően szükség volt az új készülék beszerzésére. 

Az eseményen a frisss.hu azt is megtudta, hogy hamarosan a gyermekonkológiát is modernizálják. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére