Színes sminkötlet Markó Éva ajánlásával

Szerző: Markó Éva Fotó: Hornyák Emőke • 2015. szeptember 23., szerda •
Ez az alkalmi smink tökéletes választás a kék szemű hölgyeknek.
Színes sminkötlet Markó Éva ajánlásával

Amikor modellt választok, már akkor egyszerre hat-hét ötletem is támad, hogy sminkelném ki. A mostani sminket a modellem, Varga Réka, gyönyörű kék szeméhez illően választottam, a hozzá legjobban harmonizáló színekkel együtt, amik a földszín, a fekete, az arany változatai, a bordók, a bronzok, narancsok és a lilák.

Kortól függően is ezekből a színekből ajánlok legszívesebben a kék szemű hölgyeknek. Emellé természetesen a szem és az arc formája is meghatározó, fontos szempont, hogy kinek melyik típusú textúrát, valamint a fent említett színek melyikét, milyen satírformát használnám.

Réka fiatal, szépen kialakítható precíz vonalakat is fel lehetett festeni szemére, ezért választottam a képen látható sminket.

Elkészítése:

A bőr előkészítése után, az alapozást végeztem el, majd púderrel fixáltam. Ezután rendeztem a szemöldököt, de nem erőteljesen. Ez eltér az eddigi sminkekben látható formáktól, ugyanis itt direkt szerettem volna a szemöldöke természetességéből megőrizni.

Azután előrajzoltam barna ceruzával mindkét szemen a smink alapformáját, a mélyítőben húzódó ívet és a szemek külső pontjától párhuzamosan húzódó vonalakat.


 

Majd krémes bázisú festékkel előalapoztam a színeket, ugyanolyan fényes textúrájú szemhéjpúderrel fedtem be a krémes bázisokat és színátmenetben satíroztam minden szín találkozását.

A mélyítőn felül és a szemöldök között narancs árnyalatot satíroztam, majd egy fénypont kiemeléseként még egyszer megjelenítettem a lilát a szemöldökbe festve. A szem alatti satírokat eldolgozva elkészült a smink alapja. Ezután élesítettem és mélyítettem a fő vonalakat.



A műszempilla feltétele után,  a smink színeiben harmonizáló, három színátmenetes rúzsozást végeztem. Az arcra homok színű pirosítást adtam, amellyel egyben formáztam is az arcot.


Számos formát és színt lehet úgy harmonizálni, hogy egy arcot a legelőnyösebb módon sminkelünk. Bár a  jelenlegi smink abszolút alkalmi, pár "elem" megszüntetésével lehetséges egy egyszerűbb nappali sminkre ezt leegyszerűsíteni.

Nagyon fontos, hogy megtaláljuk az archoz és szemhez legjobban illő színeket és formákat és akkor biztos,  hogy mindenki elégedetten és magabiztosan viselheti.

Smink: Markó Éva

Modell: Varga Réka

Fotó: Hornyák Emőke

közösség

további frisss

lap tetejére