Szépülhetnek a város óvodái és bölcsődéi, méghozzá egymilliárdból

kg, szombathely.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. május 03., kedd •
Négy intézményben már biztos, hogy idén lesz felújítás, a többi esetében pedig már tervezik.
Szépülhetnek a város óvodái és bölcsődéi, méghozzá egymilliárdból

14 milliárd forintból valósulnának meg felújítások a városban, erről már korábban itt, itt és itt beszámoltunk. Az óvoda/bölcsőde-fejlesztések összesen nagyjából egymilliárd forintból jönnének létre.

A négy intézmény, ahol már döntöttek a rekonstrukcióról: az Aréna Óvoda, a Csodaország Bölcsőde, a Százszorszép Bölcsőde és a Bokréta Bölcsőde. Az óvodát teljesen felújítanák kívül-belül mintegy 300 millió forintból. Az energiafelhasználás csökkentésének érdekében az épület gépészetét és villamosenergia felhasználását is felül kell vizsgálni. Az intézményben szükség van fejlesztőszoba és tornaszoba elhelyezésére is. A földszintet pedig akadálymentesíteni kellene - tudtuk meg a szombathely.hu oldalról.

Aréna Óvoda

A Csodaország Bölcsődében a szakemberek kicserélik a nyílászárókat, szigetelik a tetőt, felújítják a főzőkonyhát, a csoportszobákat, az öltözőket és a fürdőket, valamint hőszigetelik a homlokzatot. A munkálatok 92 és fél millió forintba kerülnek majd. A Százszorszép Bölcsődében fűtéskorszerűsítés, tetőszigetelés, a gyermekcsoportok, a fürdők és az öltözők rekonstruálása, a folyosó burkolatok felújítása, a folyosót érintő nyílászárók cseréje, továbbá homlokzati hőszigetelés várható mintegy 93 millió forintból. A Bokréta Bölcsődében megvalósul a csatorna cseréje, felújítása, a tetőszigetelés, a komplex akadálymentesítés, valamint a homlokzati hőszigetelés - erre nagyjából 59 milliót szánnak.

Nézzük, melyek azok az intézmények, ahol az önkormányzat tervezi, hogy felújítások történhetnek:

Kuckó Bölcsőde: tetőcsere, szintemeléssel új helyiségek kialakítása, épület homlokzatának szigetelése - 56 millió

Benczúr Gyula Utcai Óvoda: az épület víz- és hőszigetelése, nyílászárók cseréje, tornaszoba kialakítása, vizes helyiségekkel történő bővítése - 105 millió

Gazdag Erzsi Óvoda: tornaszoba kialakítása mintegy - 35 millió

Mesevár Óvoda: kerítésépítés - 8 millió

Weöres Sándor Óvoda: tetőtér beépítése, torna- és fejlesztőszoba kialakítása               - 130 millió

Szivárvány Óvoda: külső homlokzat és tetőszigetelés -20 millió

Pipitér Óvoda: nyílászárók részleges cseréje - 10 millió

Vadvirág Óvoda: könnyűszerkezetes épület tetőszerkezetének teljes felújítása és hőszigetelése         - több mint 10 millió

Mocorgó Óvoda: fűtéskorszerűsítés - 31 és fél millió

Azok a bölcsődék, ahol lesz felújítás, kültéri játékokat is kapnak összesen 5 millió forintért.

A város által működtetett óvodákban és bölcsődékben egyébként jelenleg elegendő férőhely van a bölcsődés és óvodáskorú gyermekek elhelyezésére, további új férőhely létrehozása nem indokolt.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére