Szépen, jól magyarul - Maros-Kiss Adrienn emlékére

Szita róbert - Fotó: Bodokós Máté • 2017. március 17., péntek •
A Szombathelyi Televízió egykori nyugodt, búgó hangú, bájos és gyermekien higgadt lelkű műsorvezető-hírolvasója, Maros-Kiss Adrienn emlékére rendeztek szépkiejtési versenyt.
Szépen, jól magyarul - Maros-Kiss Adrienn emlékére

A csütörtökön megrendezett nemes vetélkedőre öt szombathelyi középiskolából (Bolyai, HBSZ, Kanizsai, Premontrei, Puskás) huszonnyolc diák nevezett. A zsűri (Kiss Mari, Szakály Szilvia és Merklin Ferenc) a felajánló cégek jóvoltából az első három helyezettet értékes nyereménnyel jutalmazta, de valamennyi versenyző ajándékot kapott. 

Lovass Tibor ügyvezető a tragikus hirtelenséggel elhunyt televíziós kolléga méltatásában kiemelte, hogy Adrienn biztosan örül onnan fentről ennek a kis találkozónak, mely rajta keresztül a magyar nyelv dicsőségére válhat.
Még mindig visszacseng  a nyugodt búgó Adrienn-hang, a bájos, nyugodt, gyerekes, higgadt lelkület, a szeretetreméltó munkatárs. Arra gondoltunk, hogy valamilyen formában emléket állítunk számára, és minden esztendő március 15-e környékén a szép magyar anyanyelv ünnepévé teszünk egy napot és titokban abban reménykedünk, hogy találunk jó hangú gyermekeket, akikkel majd egyszer diákműsort is indíthatunk – fogalmazott az SzTv ügyvezetője. 

Ferenczy Gyöngyi szerkesztőségvezető pedig azt mondta a versenyen indulók előtt, hogy a néhai kollégáról a legszebben beszélő középiskolások versenyével szeretnének megemlékezni. 

Kiss Mari, a Weöres Sándor Színház művésze örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan bátorkodtak megmutatni szép kiejtésüket. 

Örülök, hogy ilyen bátrak vagytok, ne izguljatok, mutassátok meg a személyiségeteket, hiszen nagyszerű dolog a magyar nyelvvel foglalkozni, bízom benne, hogy egy év múlva is találkozunk – hangsúlyozta a zsűritag, majd a verseny menetét ismertették. 
Hármasával versenyeztek, különböző szöveget olvastak fel a diákok az SzTv várostörténeti sorozatából, a ,,Történelmi séták” című szériából, melyet annak idején Maros-Kiss Adrienn tett népszerűvé. 

A kiválasztott 2-3 percnyi szöveg ismertetésének értékelési szempontjait Merklin Ferenc tanár, az SzTv műsorvezetője ismertette.  A szöveget nemcsak fel kell olvasni, meg is kell azt érteni és a tartalmát kell közvetíteni, nagyon fontos a tempó, az artikuláció, az, hogy elér-e a szöveg hozzánk, megfog-e bennünket, befogadókat. 

Az első Maros-Kiss Adrienn-emlékverseny végeredménye: 

1. helyezett: Baumgartner Zsófi (Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium - felkészítő tanár: Horváth Ágota) - nyereménye: laptop, az iQor Global Services Hungary Kft. felajánlásával.

A 2. helyezett: ifj. Fűzfa Balázs (ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium - felkészítő tanár: Pintérné Bujtás Tímea) - nyereménye: ékszeróra, Parti Ékszer Kft. felajánlásával.

A 3. helyezett: Máté Barnabás (Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium - felkészítő tanár: Szakály Szilvia) - nyereménye: vásárlási utalvány, Jeans Store Kft. felajánlásával.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére