Szenzációs sikert ért el a Haladás

PCS - fotó: Bodorkós Máté • 2017. május 13., szombat •
Az első mérkőzést elvehették a szombathelyi női röplabdázóktól, de Szombathelyen sikerült a visszavágás.
Szenzációs sikert ért el a Haladás

Nehéz egy ilyen szezon végén egyetlen mérkőzésről tudósítást írni. Látva, honnan kezdték a szombathelyiek az építkezést, s ahogy a másodosztály nyugati csoportját rendkívül magabiztosan nyerték meg. Míg a Balatonfüred és a Pécs együttese is rendkívül megerősödött a holtszezonban, a zöld-fehéreknek szinte a nulláról kellett felépíteniük egy ütőképes csapatot.  

Merklinné Zubor Enikő, Mohl-Benesóczky Anna és Mikos Patrícia visszatérésével nem csak rutint, hanem egyfajta stabilitást is kapott a gárda. Az aranyéremért pedig alaposan megdolgozott a Haladás, ráadásul merészebb terveket is szőttek a szombathelyiek: szerettek volna feljutni az élvonalba.

Ehhez azonban le kellett győzni a keleti bajnokot. Az első felvonást elvesztették a vasi lányok, ehhez persze kellett az is, hogy ne mérjék egyenlő mércével a két együttest. Minden mérkőzésen akad egy hullámvölgy, ami érzékenyen érinti a csapatot. Azonban milyen gödör az, amely két szettes előnyt képes eltűntetni? 

A játékvezetői ténykedés hosszú ideje borzolja az edzők és játékosok idegeit - sportágtól függetlenül. Ezt látva, több szövetség is nyitott a technikai újdonságok felé. Elég csak a videóbíróra gondolni a jégkorong, a kosárlabda esetében, de a labdarúgás is előszeretettel alkalmazza már.

Szombathelyen erre nem volt szükség, mégis érezhették a nézők, hogy erre a találkozóra is rányomta a bélyegét az odavágó forgatókönyve. Leginkább azért, mert erősen vitatható ítéletekkel előbb sárgalapos figyelmeztetést adtak a zöld-fehérek vezetőedzőjének, majd felküldték a lelátóra. Az automatikus eltiltás eredményeképp, pedig a lelátóról nézhette tanítványait.

A visszavágón remekül játszottak a szombathelyiek. A rendkívül magas színvonalú találkozón, remek megoldásokkal színesítették a csapatok a játékot. Igazi reklámja volt a röplabdasportnak. A Haladás keretéből mindenki hozzátette a magáét a sikerhez. Dacolva a hatalmas nyomással óriási lelkesedéssel nyerte meg a találkozót a Hali.

Haladás VSE-Sportiskola - Miskolci VSC/MVSI
3-0 (15,15,17)

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére