Szenzációs játékkal húzta be a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzését a Haladás

PCS - fotó: Bodorkós Máté • 2017. január 12., csütörtök •
Turzó József irányításával öt gólt lőttek a szombathelyiek, így már "csak" 40 perc választja el a zöld-fehéreket a final four-tól.
Szenzációs játékkal húzta be a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzését a Haladás

Ha az idei szezont nézzük, akkor a Haladás egyik mumusa érkezett a vasi megyeszékhelyre. A 2016/17-es bajnoki kiírásban kétszer is találkoztak már a csapatok, mindkét találkozó végén a Nyírgyulaj örülhetett. Hiába volt több helyzete a zöld-fehér alakulatnak hazai környezetben 3:1-re, idegenben pedig 3:2-re szenvedtek vereséget Horváth Péterék.

Volt tehát miért visszavágni a szombathelyieknek. A bőnyi siker talán a megtépázott önbizalmat is kicsit helyre tette, illetve Turzó József szakvezető érkeztével új impulzusokat is kaptak a játékosok. Minden adott volt tehát egy látványos kupamérkőzésre, amelynek tétje a Final Four-ba jutás. Az oda-visszavágós rendszernek köszönhetően 80 percig kell jól teljesíteni annak az együttesnek, aki érmet szeretne szerezni. A szombathelyiek szakvezetője az összecsapás előtt elárulta, hogy videós elemzésekkel hangoltak a találkozóra tanítványai. Turzó József továbbá kijelentette, hogy nagy hangsúlyt fektetnek majd a védekezésre is.

Ez a Halmos lövés még elkerülte a kaput

 

Egy vendég kapufával indult a találkozó, amelyre szinte azonnal válaszoltak a hazaiak. Sokkal nagyobb sebességi fokozaton játszottak a szombathelyiek, mint tették ezt a Bőny elleni mérkőzésen. A kitartó munkának pedig meg is lett az eredménye. Az első félidő hajrájában Halmos szerezte meg a vezetést. A gól felpörgette a vendégeket, de Matyi biztos kézzel hárított, amikor szükség volt rá.

A második félidőben aztán Hegyesi, majd Hajmási is bevette Végső hálóját, ez pedig megnyugtatta a szombathelyieket. A Nyírgyulaj együttese mindent egy lapra feltéve rohamozott, többször kapufát is eltalálták, de a zöld-fehér védelem állta a sarat. A területet átadva az ellenfelének magabiztosan védekezett a Haladás és veszélyes kontrákat is vezettek, amelyekből újabb gól született. Az utolsó pillanatokban szépített a vendég együttes, de a visszavágóra nézve biztató a 3 gólos különbség.

Turzó József vezetőedző: Nagyon nehéz mérkőzés volt a mai. Taktikailag, fizikailag kellemetlen ellenfél érkezett Szombathelyre és a mérkőzés nagy részében öt-a-négy elleni játékot erőltette. Nagyot küzdöttek a játékosok, meg vagyok elégedve a látottakkal, persze rengeteg munka áll még előttünk. Az viszont mindenképpen pozitív számunkra, hogy szemmel láthatóan fejlődik a csapat. A mai találkozóból messzemenő következtetést nem szabad levonni, hiszen egy kőkemény visszavágó vár ránk. Ennek ellenére továbbjutásban gondolkozom és biztos vagyok benne, hogy a játékosok is.

Swietelsky-Haladás VSE - Nyírgyulaj KSE
5-2

Haladás: Matyi, Tyukász (kapusok) - Gyurcsányi, Hegyesi, Vidák, Sipos, Horváth P., Halmos, Öreglaki, Bencsik, Németh B., Németh E., Hajmási. 
Vezetőedző: Turzó József
Gólszerzők: Halmos, Hajmási, Hegyesi, Horváth P., Vidák illetve Dömze, Nagy.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére