Szecsődi Vivien a kézilabdának él

Szita Róbert - Fotó: Tóth Arnold • 2015. október 29., csütörtök •
A Kozma Szerszám–Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia jobbszélsője igyekszik a támadásokat hatékonyan támogatni, de az igazi erőssége a védekezés. Képünkön balról a negyedikként látható 19 esztendős balkezes játékos szerint az NB I-es kupaellenféllel szemben is esélyes a szombathelyi csapat.
Szecsődi Vivien a kézilabdának él

Szecsődi Vivien 7 éves kora óta kézilabdázik, idén érettségizett a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola és Kollégiumban, és alig két hete, október 19-én ünnepelte tizenkilencedik szülinapját. 

Súlyos sérülés után tértél vissza a csapathoz…
Valóban, az év elején elszenvedett elülső keresztszalag-szakadás után nehéz volt visszatérni, de újra nagyon jól érzem magam a csapatban, különösen a barátnők között. 

Milyen állapotban vagy most? 
Ez már a második ilyen jellegű sérülésem volt, és mivel több, mint fél évet kihagytam, még nem vagyok száz százalékos állapotban. Igyekszem minél hamarabb utolérni magamat.  

Milyen erősnek érzed a csapatot?
A csapat egyre jobb lesz, szerintem mindenki jól fejlődik. A védekezésre nagyon oda kell figyelnünk, a ziccereket pedig ki kell használnunk. Jövőre már újra az NB I/-ben, majd 1-2 év múlva jó volna, ha NB I-es csapatban szerepelhetnénk.  

A Magyar Kupában már NB I-es csapat ellen bizonyíthat a csapat…
Igen, a sorsolásnak köszönhetően a mosonmagyaróváriakat kaptuk, de nem ijedünk meg, mert tudjuk, hogy nincs közöttünk két osztálynyi különbség. Sőt, abban bízunk, hogy egy sincs. Nem adjuk fel, az utolsó percig a továbbjutásért küzdünk majd.  

Sokan követik a meccseiteket… 
Nagyon örülünk, hogy sok szurkolónk van, engem általában a barátom és a szüleim kísérnek el, de a törzsközönségünk nagy része mindig kilátogat a meccseinkre. És, ha már kijönnek, nagyon lelkesen űznek, hajtanak bennünket.  

Idén érettségiztél, továbbtanulásra gondoltál?
Természetesen, de most a kézilabdának élek. Idén halasztottam, de 2016-ban már szeretném megkezdeni az egyetemi tanulmányaimat, rekreáció szakos hallgató leszek. 

Szabadidődet mivel töltöd?
Nagyon szeretek moziba járni, a lányokkal és a barátommal igyekszem minden új filmet megtekinteni, de otthon is jól érzem magam. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére