Szakadó esőben is működött a Miller-hatás

Szerző: Kánya Dóra Fotó: Hornyák Emőke • 2015. augusztus 03., hétfő •
Az Iseumi Játékok utolsó előadásán, Miller Zoltán koncertjén sajna közbeszólt az időjárás.
Szakadó esőben is működött a Miller-hatás

Vasárnap este az Iseum bejáratnál már mindenki azt saccolta, vajon lesz eső vagy megússzuk? A koromfekete felhők és a kisebb széllökések azért azt jelezték, ebből bizony kiadós zuhé lesz. Mindenesetre fél kilenc után Miller Zoli és bandája belecsapott az estébe, és pár percre tényleg elfelejtődött az is, hogy apró csöppökben bizony rázendített mellette az ég.

Aztán ahogy sötétedett újra nem érdekelt, hogy kövérebb cseppek koppannak a fejemre koncert közben, jöttek a már ismert Emberek és Máté Péter-dalok, egytől egyig profi hangszereléssel. Zoli aurája valahogy védőburkot vont a közönség fölé, és elterelte a figyelmet minden másról.

Személyes és kedves ötlet volt, hogy az éppen szülinapos volt feleségét, Ulmann Mónikát is felhívta telefonon, – élőben, két szám között – hogy a közönséggel együtt énekelje el az ilyenkor szokásos szülinapos dalt.

Nem volt egyik szám sem erőltetett, bár elbírtunk volna több népszerűbb dalt, és talán egy csipetnyivel kevesebbet a most készülő nagylemezéről, de nem volt rossz. A tervezett tizennyolc dalból körülbelül a felét sikerült megtartani, ugyanis megjött az eső. Bár sokan esőkabáttal és esernyővel felvértezve érkeztek, a koncertet lefújták.

Később Kiss Barna, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója a Facebookon tette közzé, hogy nap folyamán többször is kikérték a meteorológiai szolgálat előrejelzését, de térségünkbe csak 23.00 órától jelezték a csapadékot. Az is olvasható itt, hogy elképzelhető, hogy lesz pótlás.

Fotó: olvasónk

Nos, így ért véget a 2015-ös Iseumi Játékok.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére