Szabad a vásár - termelői piac nyílt (videók, fotók)

szróbert • 2014. március 28., péntek •
Igazi termelői portékák, házi tejtermékek, füstölt áruk, szörpök, lekvárok, méz és savanyúságok, de még kisüsti pálinka is volt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vas Megyei Igazgatósága, a Pannon Helyi Termék Klaszter, továbbá Szombathely Megyei Jogú Város által indított Helyi Termelői Piac standjain, Szombathelyen. A frisss.hu megtudta, hogy a március 27-i nyitás után minden csütörtökön lesz piac az MMIK előtt. Tekintse meg képgalériánkat és videóinterjúinkat is!
Szabad a vásár - termelői piac nyílt (videók, fotók)

Ismeretes, hogy a termelői piac elindításának célja, hogy az országosan is ismert Vidék Mustra – amelyet a Vidékfejlesztési Minisztérium kezdeményezéseként Budapest szívében hetente rendeznek meg - rendezvényhez hasonlóan a város központjában teremtsenek rendszeres lehetőséget a helyi termékeket előállítók bemutatkozására, és azok közvetlen megvásárlására.

Az ünnepélyes piacnyitás előtt Hende Csaba országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket, majd a becsületes, az őszinte, a tisztességes magyar termelő és a minőségi, az egészséges, természetközeli élelmiszerre vágyó fogyasztó találkozójának fontosságát hangsúlyozta.

Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere miután örömét fejezte ki, hogy a piac működése megkezdődhet, a termelés kultúrájáról, a helyi szokások ötvözetéről, az ízkavalkád, a magyar konyha és az egyes hazai tájegységek specialitásairól beszélt.

A termelői piacot V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár nyitotta meg, s mint ünnepi beszédében kiemelte, a termelői piac legfőbb jellemzőjének a személyességnek és a bizalomnak kell lennie.

Ezt követően vásárolni indult a miniszter, az államtitkár és a helyi polgármester, közben pedig ünnepi műsort adott a Boglya Népzenei Együttes ifjúsági csoportja, a gyermekeket pedig kézműves foglalkozással várták az MMIK aulájában.

A piacot ezt követően heti rendszerességgel, minden csütörtökön 14-18 óra között rendezik meg az MMIK előtti téren.

 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére