Súlyosan sérült gyermekek érdekében

SzR-HCs • 2015. május 29., péntek •
Égési kötszereket, végtagrögzítőket, biztonsági rögzítőhevedereket, légúti váladékleszívókat és lélegeztető ballonokat adományozott a Flextronics Alapítványa az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezetének.
Súlyosan sérült gyermekek érdekében

A Vas megyei mentőknél kiemelt feladat a súlyos sérülést, égést szenvedett, valamint a lélegeztetésre szoruló gyermekek ellátása. Ezeknek a feladatoknak a lehető legtöbb mentőegység általi végrehajtásához járulnak hozzá azok az eszközök és különleges gyógyászati szerek, amelyeket a Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány szakmai pályázata alapján a Flextronics, mint multinacionális cég alapítványának 2.3 millió forintos adományából szereztek be a mentők. 

Nagy Tibortól, a Flextronics helyi gyáregység-vezetőjétől a helyszínen megtudtuk, hogy a cég nemzetközi alapítványa a szociális intézményeket segíti, és kiemelt célja a katasztrófahelyzetekben történő segítés. 
A 9000 dollár értékű adomány-átadás is ennek keretében valósult meg. Az alapítvány a tervek szerint a továbbiakban is segíteni tudja a szombathelyi mentőket – tette hozzá Nagy Tibor. 

Az ünnepélyes adományátadáson, a Szombathelyi Mentőállomáson égési kötszerek, gyermek végtagrögzítők, kisgyermekek egész testének rögzítését szolgáló biztonsági rögzítőhevederek, valamint kisgyermekek ellátására alkalmas légúti váladékleszívók és lélegeztető ballonok használatát is bemutatták. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére