Steko és a képpel írott színházi arcalbum

kd. Fotó: Hornyák Emőke • 2016. április 05., kedd •
Már a második Képpel/Írott könyve jelent meg Stekovics Gáspárnak, most a színházról, és azokról akik mögötte vannak.
Steko és a képpel írott színházi arcalbum

Stekovics Gáspár már a második képes könyvét készíti a Colorcom Kiadóval és Budai Tamás grafikussal közösen. A Képpel/Írott/Táj után most megjelent a Képpel/Írott/Színház, ami az egyik legkedveltebb témáját foglalja össze, a vörös függönyös mesevilágot, színészekkel, jelmeztervezőkkel, rendezőkkel. Az első könyvében a szigligeti táj szépségeiről mesélt Steko, most a színház van a középpontban. Pontosabban színházi portrék, klasszikus fekete-fehér (jó, néhol színes) fotók szombathelyi és budapesti művészekről. 

Hogy nekünk is legyen egy fekete-fehér portrénk

Steko korábban már megkapta, hogy ő egy profilképkészítő kisiparos, hiszen képei sokszor visszaköszönnek a Facebookon, ott, ahol amúgy naponta posztolja szebbnél szebb fotóit saját oldalán. A festők között ő a legjobb fotós, a fotósok között pedig a legjobb festő, bár vallja, manapság már mindenki tud fotózni a telefonjával.

Sok ismerős van a könyvben

Ez a könyv igyekszik minden szabályt szabálytalanná tenni, ettől olyan egyedi, akár egy jó színházi darab. Fűzfa Balázs egyetemi docens a könyvbemutatón úgy jellemezte, hogy Steko mögé megy a láthatónak, a portrék alanyai szinte beszélnek a nézőhöz. A legtöbb fotó beállított, de nem műtermi körülmények között készült, a rögtönzött modelleket sokszor a meglepetés erejével fotózta, ettől annyira természetesek a képek.

A művész amúgy hozzátette, ez a könyv meg sem született volna, ha nincs Szombathelyen a Weöres Sándor Színház. A bemutatón is a WSSz művészei: Trokán Péter, Alberti Zsófia és Kálmánchelyi Zoltán idéztek a könyvből. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére