Spanyol uralom a legnépszerűbb labdarúgó kupában

Frisss - fotó: espn, youtube • 2016. december 31., szombat •
Tavaly a Barcelona diadalmaskodott, míg a 2016-os fináléban madridi házi döntőt rendeztek.
Spanyol uralom a legnépszerűbb labdarúgó kupában

Klubszinten örök rivalizálás folyik a Spanyolországban. Sokáig csak a katalánok kedvence az FC Barcelona és a Real Madrid vívott ádáz harcot. Ahogy telt-múlt az idő "felnőttek" a kiscsapatok is és az Európa Ligát többször is elhódító Sevilla mellett komoly fejtörést okoz az Atletico Madrid is. Épp ezért nem okozott meglepetést, hogy a 2015/16-os kiírásban három spanyol csapat képviselte magát a BL elődöntőben. Míg a királyi alakulat a Manchester City-t, addig - némi meglepetésre - Diego Simeone együttese a Barcelonát búcsúztatta. A döntőben aztán inkább az esélytelenebbnek tartott piros-fehérek akarata érvényesült, mégsem örülhettek a végén. A büntetőrúgások végén a Real Madrid begyűjtötte 11. Bl címét.

A 2016/17-es kiírásban esélyes a címvédésre a királyi gárda, hiszen rendkívül magabiztosan menetelnek Cristiano Ronaldo-ék. Bár nem túl acélos mutatóval büszkélkedhet a Real (3 győzelem - 3 döntetlen), ennek ellenére hiba lenne lebecsülni őket. Amilyen meglepetést okozott a Premier League győzelmével a Leicester City, akkora dicsőség számukra, hogy csoportjukból elsőként léptek tovább. Ráadásul egyetlen vereségüket már akkor gyűjtötték be, amikor elsőségük már nem forgott veszélyben.

A végső sikerre is esélyes lehet az Arsenal (csoportjában megszerzett 14 pontot), a korábbi aranyérmes Barcelona (15 pont), a német Borussia Dortmund (14 pont) és az olasz Juventus (14 pont) gárdája is. Kérdés, hogy a negyeddöntőig mely csapat kerül fel-, illetve leszállóágba. Természetesen befolyással lehet a téli átigazolás is, persze csak abban az esetben, ha a friss szerzemények még nem szerepeltek az idei kiírásban más klub színében.

A negyeddöntő első mérkőzéseit 2017 februárjában, a visszavágókat pedig márciusban vívják majd a felek:

Manchester City (ENG) - AS Monaco (FRA)
Real Madrid (ESP) - SSC Napoli (ITA)
Benfica (POR) - Borussia Dortmund (GER)
Bayern München (GER) - Arsenal (ENG)
FC Porto (POR) - Juventus (ITA)
Bayer Leverkusen (GER) - Atlético de Madrid (ESP)
Paris Saint-Germain (FRA) - FC Barcelona (ESP)
Sevilla FC (ESP) - Leicester City (ENG)

A döntőnek ezúttal a cardiffi Millennium Stadion ad otthont, amelyet 2017. június 3-án rendezik meg. Már csak az a kérdés, ki lesz a 62. kiírás győztese. Erre a válaszra viszont fél évet kell még várni.

Néhány gól a 2016-os évből:

 

közösség

további frisss

lap tetejére