Sokkal könnyebb lesz idegenből is hazakeveredni

Szerző: frisss.hu, mavcsoport.hu • 2016. október 14., péntek •
90 hazai vasútvonal és több mint 1200 vasútállomás menetrendjével bővült a Google Térkép.
Sokkal könnyebb lesz idegenből is hazakeveredni

Bírjuk a Google Maps-et, mert néha olyan eldugott helyeket kell megtalálnunk, amiről előtte még nem is nagyon hallottunk. De ki ne került volna már hasonló szituba Szombathelyen vagy egy ismeretlen városban? Most azonban nem kell szívnunk azzal sem, hogy előkerítsük a megfelelő vonatot a hazajutáshoz, ugyanis 90 hazai vasútvonal és több mint 1200 vasútállomás menetrendjével bővült a Google Térkép.

A friss verzió a Google, a MÁV, a MÁV-START és a GYSEV együttműködésével jött létre. Az újítás célja, hogy minél átfogóbban és pontosabban segítse a felhasználókat a tájékozódásban. Mivel a Google rendszere az egész világon egységes, a Magyarországra látogató turisták is könnyebben el tudnak igazodni a vasúti közlekedésben akár saját anyanyelvükön is.

Hogyan használd?

A app elérhető Androidon és iOS-en, illetve a maps.google.hu weboldalon. Az útvonaltervezéshez egyszerűen meg kell nyitni az alkalmazást, majd rákattintani a képernyő jobb alsó sarkában található kék nyílra. Ezzel rögtön megnyílik az útvonaltervező felület, ahol megadhatjuk a kiindulási pontot és az úti célt. Ezt követően a vonat ikonra kattintva, megjelennek a lehetséges útvonalak, amelyek közül kiválaszthatjuk a számunka leginkább megfelelőt. Az utazást akár egy későbbi időpontra is megtervezhetjük. Ehhez meg kell adnunk, hogy hány órakor szeretnénk indulni, vagy azt, hogy mikorra szeretnénk megérkezni, és az alkalmazás ennek megfelelően javasol útvonalat - írja a mavcsoport.hu.

Fotó:mavcsoport.hu

A helyi tömegközlekedési adatok már több magyar városban is elérhetőek, többek között Budapesten, Miskolcon, Debrecenben és Pécsett.

Via MÁV

közösség

további frisss

lap tetejére