Sitke: siker harmincegyedszer is!

Szita Róbert - Tóth Arnold • 2017. augusztus 27., vasárnap •
A hazai zenei rendezvények közül talán a leghosszabb múlttal rendelkező rockfesztivál a sitkei, amely idén is állami támogatás nélkül, társadalmi munkában valósult meg.
Sitke: siker harmincegyedszer is!

Az elmúlt 31 év alatt nagyon sokan követték a a Hercseg-hegy oldalában lévő kápolna tövében  rendezvényt, aminek köszönhetően az a nemes cél, amely életre hívta a fesztivált, összetartó közösséget kovácsolt.

Aki egyszer Sitkén járt, azzal rendre találkozunk a következő években is. Jó látni, hogy több korosztály találkozik nálunk, hogy az 1986-os első fesztiválozók már a gyermekeikkel, sőt olyan is akad, aki unokájával együtt érkezik Sitkére.

A közönség sokat adott nekünk, és reméljük, mi is tudtunk egy kellemes környezetet nyújtani a nyarat lezáró találkozáshoz, ahol akár közeli, akár távolabbi ismerősök piknikezhettek együtt a domboldalon, miközben az ország legjobb rock-zenészei léptek színpadra – újságolta Morgós István, Sitke polgármestere a helyszínen honlapunknak.

A polgármester hozzátette, hogy idén a családoknak igyekeztek kedvezni, hiszen a 14 év alatti gyermekek ingyen jöhettek be, de azzal is gesztust gyakoroltak a szervezők, hogy ingyen parkolhatott minden fesztiválozó.

Fontos lenne az egyeztetés!

Persze nem minden fenékig tejfel, hiszen a megyei rendezvények egyeztetése során idén sem vették figyelembe a sitkeiek kérését, miszerint a Savaria Történelmi Karnevál és a sitkei rockfesztivál időpontja kerülje el egymást. Az idei 5-6 ezres közönség jól bizonyítja, hogy jól dolgoznak, amire szükség is van, hiszen a kápolna vizesedése elkezdődött, a közeljövőben ezt szeretnék megszüntetni. 

Továbbra is társadalmi munkában, állami támogatás nélkül bonyolítjuk le kiemelt rendezvényünket – hangsúlyozta a polgármester, aki a sárvári katasztrófavédők áldozatos segítségét külön is megköszönte.

Augusztus utolsó szombatjának programja ismét nagyon erősre sikerült – aki ráért és belefért az egy napba, mindenki Sitkére jött. Délután kettőtől a fiatal zenekaroké, közöttük a szombathelyi Bagatell zenekaré lett a színpad. A dirty rock’n rollt a Red Rockets biztosította, míg a soproni fiatalok, a Pair o’ Dice idén is eljött Sitkére. Utánuk a Moby Dick érkezett, a zenekar 35 éves, de ezúttal is fiatalos lendülettel tört előre. Aztán az Ossian jött és a népszerű bandában idén sem csalódtunk, majd este már a 45 esztendős Lord csinálta a fesztivált. elhangzott a többi legendás nóta mellett a ,,Szállj csak” kezdetű és a ,,Vándor”  című is.

Majdnem este 10 órát írtunk, amikor a tavalyi szereplés után újra eljött a Pataky Attila-féle Edda Művek. Az első kiváló balladák között hangzott el a ,,Szálljunk fel”, a ,,Mindaz, ami szép volt”, a ,,Keselyű”,  a ,,Kínoz egy ének” és a ,,Minden sarkon álltam már” kezdetű nem éppen mai, de annál népszerűbb dal is. A szombati koncertsorozatot Kalapács Józsi bandája zárta. 

Nagy tervek

Sitkén megint álmodtak egy nagyot, hiszen a következő, immár 32-ik alkalommal újra 2 naposra bővítenék a fesztivált a szervezők, akik elsősorban a jubileumi évadjukat idén ünneplő hazai zenekarok fellépésével terveznek, de a tervek szerint meglepetés-produkciójuk is lesz.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére