Simon-ügy: Egyértelmű az MSZP felelőssége

fidesz.hu • 2014. március 23., vasárnap •
A Fidesz felszólítja Simon Gábort és az MSZP-t, előzzék meg azt, hogy egy hosszú, éveken át tartó jogi procedúra során kelljen visszakövetelnie az Országgyűlésnek a 39 millió forintot. Simon Gábor képviselőként köteles lett volna vagyonnyilatkozatot tenni, ennek ellenére soha egyetlen alkalommal sem tüntette fel benne azt a 240 millió forintot, amit a titkos bécsi bankszámlán tartott – közölte Gulyás Gergely március 21-i sajtótájékoztatóján.
Simon-ügy: Egyértelmű az MSZP felelőssége

A fideszes politikus, idézve az országgyűlési törvényt, kifejtette: ha a mentelmi bizottság megállapítja az összeférhetetlenséget, akkor az ebben az időszakban felvett jövedelmet vissza kell fizetnie a képviselőnek. Simon Gábor esetében 39 millió forintról beszélünk – fűzte hozzá.
A szocialista párt volt elnökhelyettesének lemondása éppen ezért azt a célt szolgálta, hogy ne kelljen az összeférhetetlenség miatt visszafizetnie a kérdéses összeget – vélekedett Gulyás Gergely, hozzátéve, hogy joggal való visszaélésről van szó.
Ennek ellenére a mentelmi bizottság előtt a mai napig nem adott számot a vagyon eredetéről, és az MSZP elnöke sem segíti az ügy tisztázását, hiszen egy alkalommal sem jelent meg a testület ülésén – tájékoztatott.
„Úgy tűnik, hogy a szocialista pártnak ebben az ügyben titkolnivalója van, egyfajta közösséget vállal – a lemondás ellenére is - Simon Gáborral” – mutatott rá a Fidesz frakcióvezető-helyettese. 
Beszámolt arról is, hogy ezért a mentelmi bizottság keresi annak a lehetőségét, hogy ezt a 39 millió forintot Simon Gábortól visszaköveteljék.
Amennyiben a Pécsi Tudományegyetem véleménye lehetőséget ad, akkor az Országgyűlés a szükséges jogi lépéseket meg fogja tenni annak érdekében, hogy a volt szocialista politikus által az összeférhetetlenség időszakában keresett jövedelmet vissza lehessen követelni – fűzte hozzá.
A fideszes képviselő kiemelte, „közpénzről beszélünk, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mi lesz”, ennek a pénznek a sorsa.
Gulyás Gergely egyúttal felszólította Simon Gábort és az MSZP-t, előzzék meg azt, hogy egy hosszú, éveken át tartó jogi procedúra során kelljen visszakövetelnie az Országgyűlésnek a 39 millió forintot.
„Fizessék vissza ezt a pénzt, és ha Simon Gábor nem teszi meg, akkor a Magyar Szocialista párt fizesse vissza”, hiszen az ő képviselőjük volt – hangsúlyozta. Ugyanakkor sajtóhírekre hivatkozva arról is beszélt, hogy Simon Gábor vagyonkezelő volt, amiből arra következtet, hogy csak politikai kapcsolatai felhasználásával – az MSZP második embereként -, tehetett szert ilyen vagyonra. Ez is egyértelművé teszi, hogy a szocialista pártnak is van felelőssége ebben az ügyben, ezért Simon Gábor összeférhetetlensége alatt szerzett jövedelméért politikai értelemben az MSZP-nek is helyt kell állnia – vélekedett.

 

közösség

további frisss

lap tetejére