Sikerrel debütált a kertmozi!

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. június 18., szombat •
Derűs hangulatban, a júniushoz képest kissé hűvös estén indult újra a kertmozi Szombathelyen. A Zsinagóga-udvaron 50-60 mozibarát, férfiak, nők, fiúk és lányok, idősek és fiatalok közösen várták, hogy csillagos ég alatt, jó társaságban, egy pohár üdítő vagy fröccs kíséretében lássák az 1964-ben készült az Egy nehéz nap éjszakája című Beatles filmet.
Sikerrel debütált a kertmozi!

„Régóta dédelgetett álom vált valóra azzal, hogy ismét van kertmozi a városban” – mondta Vágvölgyi András mozgókép-pedagógus, amikor megnyitotta az estet. Hangsúlyozta: igyekeztek olyan filmeket választani, amelyek könnyedek és minőségiek is egyben, de hangsúlyt kap a zene is.

 A közönség a kertmozi első előadásaként az A Hard Days Night című filmet láthatta, legközelebb, július 26-án pedig a jó pár hazai és nemzetközi díjat is bezsebelt, méltán közönség kedvenc Liza, a rókatündér című filmet vetítik.

Az első szezonban négy filmet láthatunk, de a közönség visszajelzésén múlik, hogy lesz-e folytatása a szabadtéri vetítésnek. Mi személy szerint bízunk benne, hogy sikeres lesz a kezdeményezés, és büszkék lehetünk rá, hogy Szombathely ismét egy olyan kulturális-közösségépítő kezdeményezéssel gazdagodott, mint a kertmozi!

A Zsinagóga Udvar további nyári programjait itt találja.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére