Sikerre éhesen várják a HVSE súlyemelői az évet

PCS - fotó: Bodorkós Máté • 2017. január 13., péntek •
Idén több kontinens és világeseményen vehetnek részt Márkus Erzsébet tanítványai.
Sikerre éhesen várják a HVSE súlyemelői az évet

Már tavaly is kiemelkedő eredményekkel örvendeztették meg a vasi sportbarátokat a Haladás VSE súlyemelői. A felnőtt bajnokság igazi szombathelyi éremesőt hozott. Gyűrűs Barbara, Bazsó Bianka, Polgár Mirijam és Mező Gábor is medállal tért haza. Az egyéni sikerek mellett a csapatbajnokságon is rendkívül sikeres esztendőt zártak a HVSE súlyemelői. Épp ezért Márkus Erzsébet szakosztályvezető rendkívül optimistán néz előre.

Elsősorban - a tavalyi esztendőben elért sikereket figyelembe véve - nagyon sok jó eredményt várok. Elsősorban az áprilisi ifjúsági kvalifikációs világbajnokságot várom, ahol a serdülő kontinensviadalon bronzérmet szerző Boros Viktória vesz részt. Ez a verseny egyébként Thaiföldön lesz. Szintén áprilisban lesz a felnőtt Európa-bajnokság, amelyen előre láthatólag Bazsó Bianka és Polgár Mirijam képviseli szakosztályunkat.

Óriási feladat vár Gyürüs Barbira...

 

Októberben junior EB is lesz, itt Gyürüs Barbara indul. Szintén az ősszel pedig az u23 korcsoportnak rendeznek egy kontinensviadalt, amelyen várhatóan Polgár Mirijam vesz részt. S akkor még nem is említettem, hogy minden hazai korosztályos versenyen indulunk.

Akkor nagyon rövid idő alatt kell csúcsformába lendülniük tanítványainak.

Ez csak természetes. Keményen készülünk és nagyon szeretném, ha a sérülések elkerülné a versenyzőimet.

Mit vár az eredményességen túl leginkább Márkus Erzsébet az idei évtől?

Leginkább  azt - és talán mondhatom ezt a versenyzőim nevében is - hogy az új, multifunkcionális csarnokunkat birtokba vehessük.

közösség

további frisss

lap tetejére