Sikeresen befejeződött a „Modern Cornelius” projekt Szombathelyen

frisss.hu • 2015. február 26., csütörtök •
Február végén befejeződött a KEOP-5.5.0/A/12-2013-0359 azonosítószámú „Modern Cornelius” projekt, amely során energetikailag megújult a szombathelyi Hadnagy u. 23. szám alatti, évszázados múltra visszatekintő épület.
Sikeresen befejeződött a „Modern Cornelius” projekt Szombathelyen

A korábbi nevén „Mézeskalács Óvoda” (vagy BM óvoda) egy régi polgári stílusú, kb. 70 éves, villa jellegű épület volt Szombathelyen. Korábban komoly építészeti átalakítás nem történt rajta, kb. 20 éves volt a fűtési rendszere. A város vezetése 2005-ben úgy döntött, hogy a leromlott állapotát nem újítja fel és bezáratta. Az épület 2006-ban a Hit Gyülekezet birtokába került, felújítási kötelezettség és közösségi célú felhasználás feltételeivel.

közösség által az épület elsősorban gyermek és ifjúsági korosztály hitéleti és közösségi szabadidős programoknak adott otthont. A felújításig az üzemeltetése nagyon költséges volt, ezért a téli hónapokban csak szakaszosan lehetett üzemeltetni. A pályázati korszerűsítés célja pontosan az volt, hogy egy modern fűtésrendszerrel, komfortos belsővel és megújult külsővel, megfelelő rezsiköltségekkel egy egész heti üzemeltetést tegyen lehetővé az intézménynél. A projekt során az alábbi munkák lettek elvégezve:

 – Épület hőszigetelése (homlokzat, lábazat, padlás födém és lapostető).

 – Nyílászáró csere (műanyag ablakokkal és bejárati ajtóval).

 – Fűtés korszerűsítés (új gépészeti elemekkel a kazán helyiségben és új hőleadó felületekkel és fűtési gerinccel, valamint új gázcső becsatlakozással).

Eképpen újult meg a korábbi óvoda, amely továbbra is közfeladatok ellátásban vesz részt a város életében. A támogatás összege 8.590.000 Ft, a kivitelezést az Épület E-Rac Kft. végezte.

közösség

további frisss

lap tetejére