Sikeres volt az Öveges program (fotógalériával!)

szróbert-HCs • 2014. október 16., csütörtök •
Több mint háromszázhúszmillió forintot tett ki az Európai Unió és hazánk által nyújtott támogatás összege, melyből sikerült a korszerű pedagógiai szemléltetés igényeinek mindenben megfelelő fizika, kémia, biológia szaktantárgyak oktatását segítő iskolai laboratóriumokat kialakítani – tudtuk meg a TÁMOP 3.1.3-11/2-2012-0045 azonosító számú Kanizsai Dorottya Gimnázium (KDG) a természettudományos oktatásért című projekt október 16-i zárórendezvényén. A pályázatnak köszönhetően a KDG igazi természettudományos központtá vált, ez pedig hozzájárulhat az induló gépészmérnök-képzés sikeréhez is.
Sikeres volt az Öveges program (fotógalériával!)

A gimnáziumban hagyományosan nagy szerepet játszik a természettudományos oktatás. Az iskola már régóta megpróbál megfelelni a modern kor követelményeinek, hiszen évről-évre egyre többen választják a műszaki és egyéb természettudományos felkészültséget kívánó pályákat a továbbtanulás során. A pályázat eredményeként megvalósult a tanulók felkészítéséhez elengedhetetlen jól felszerelt, modern természettudományos laboratórium.  
A projektzárón Módos Tibor, a KDG igazgatója kiemelte, hogy a természettudományos oktatás területén soha nem volt egyszerű a megvalósítás, ezért is örült – mint mondta, - amikor 2012-ben felhívta őt a város alpolgármestere és erről a kiváló lehetőségről értesítette. Most, amikor a projekt véget ér, a nyugodt és a folyamatos munkavégzés ideje következhet – mutatott rá a jövő feladataira a gimnázium igazgatója. 
Pintér Róbert projektmenedzser pedig arról beszélt, hogy honnan indult és hová jutott el az elmúlt húsz hónapban lezajlott projekt. A projektmenedzser a beszámoló előadásában gördülékenynek nevezte a kétszereplős konzorciumi szerződés teljesülését, majd a pályázat teljesült céljai között említette a modern oktatási és IKT eszközökkel felszerelt, a korszerű pedagógiai szemléltetés igényeinek mindenben megfelelő fizika, kémia, biológia szaktárgyak oktatását segítő iskolai laboratórium létrehozását, mely a partnerintézmények tanulóit és szaktanárait is fogadni képes, valamint a pedagógus továbbképzések szervezését és a tanulás-tanítás folyamatát támogató korszerű digitális tananyagfejlesztést is. 
A végén a konzorciumi partnernek, a városi önkormányzatnak, a KDG-nak, a Klik-nek, a szerződéses partnereknek, valamint a menedzsment tagjainak is köszönetet mondott a projekt vezetője, majd állófogadásra invitálta  a megjelent vendégeket. 
A frisss.hu megtudta, hogy az együttműködő partnerek volt tizenkét általános iskola, közöttük a toronyi általános iskola is. A projekt iránt érdeklődők a www.kdglabor.hu weboldalon minden hasznos információt megtalálnak. A helyszínen arról értesültünk, hogy minden bizonnyal a 2014-2020 közötti EU-s ciklusban is lesz hasonló oktatásfejlesztési projekt.
 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére