Shakespeare-paródiával turbózzák fel a nyár végét a Karneválszínházban

frisss.hu fotó: Hornyák Emőke • 2017. május 26., péntek •
Évzáró sajtótájékoztatón voltunk a Weöres Sándor Színházban.
Shakespeare-paródiával turbózzák fel a nyár végét a Karneválszínházban

Jordán Tamás elmondta a csütörtöki sajtótájékoztatón elmonda, melyek lesznek a 2017/2018-as évad bemutatói, korábban már erről írunk bővebben. 

Bérleten kívüli bemutatót is terveznek, amelynek társírói és társrendezői Czukor Balázs és Surányi Nóra lesznek. A kortárs darab címe Home Bank, a történet egy bankban játszódik, annak egy napját mutatja be és minden a pénz körül forog. Az igazgató tájékoztatása szerint a következő évadban is a repertoáron maradnak a Tartuffe, a Volpone, Mágnás Miska, A Dédi, A mi osztályunk, A dzsungel könyve, A padlás, A jó pálinka itassa magát, és a Grönholm-módszer című darabok. Jordán Tamás a sajtótájékoztatón elmondta: nem volt könnyű összeállítani a műsortervet és szerződtetni a színészeket, de szavai szerint segített, hogy igazgatói kinevezését végül egy évvel meghosszabbították, az új pályázaton pedig egyedüli jelöltként indul, így bízik a folytatásban.


A társulat összetételében az új évadban előre láthatólag nem történik változás, senki nem megy el a színháztól, de egyelőre új taggal sem bővülnek.

Az igazgató bejelentette, hogy a Weöres Sándor Színház ismét meghívást kapott a POSZT-ra, amelynek versenyprogramjában A falu rossza című, Mohácsi-rendezéssel szerepelnek, de ott lesznek ugyanezzel a darabbal a Városmajori Színházi Szemlén, a Vidéki Színházak Fesztiválján pedig Csehov: Ivanov című művével szerepelnek, amit Lukáts Andor állított színpadra. 

A sajtótájékoztatón Réthly Attila, a színház főrendezője elmondta: augusztusban ismét lesz a Savaria Történelmi Karneválhoz kapcsolódóan karneválszínház is: amelyen William Shakespeare egyik művét mutatják be: Vízkereszt, vagy bánom is én címmel.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére