Seprenyi Fanni: Én egy modern jósnő vagyok!

kányadóra • 2015. május 28., csütörtök •
Olyan nincs, hogy valakinek ne legyen véleménye a jóslásról. A Frisss.hu hivatalos jósnőjét, Seprenyi Fannit kértük meg, öntsön tiszta vizet a pohárba.
Seprenyi Fanni: Én egy modern jósnő vagyok!

Ha azt mondja valaki nekem jósnő, akkor alapvetően egy hosszú fekete hajú, jósgömbbel felvértezett öreg nő ugrik be, aki egy félhomályos szobába megmondja a tutit. Nem te, ilyen fiatalon és csinosan. Mikor vetetted bele magad a jóslásba?

Gyerekkorom óta sokan tudják rólam, hogy én az a típusú személy vagyok, aki ha eltervez valamit, akkor azt véghezviszi. Nincs apelláta. Mindig az árral szemben úsztam, aztán idővel észrevettem, hogy mindig nekem lett igazam. Tizennégy évesen találkoztam az agykontroll módszerével, elkezdtem vele foglalkozni, hogy még inkább képes legyek tudatosan teremteni. Itt vettem észre, hogy elindultam egy spirituális úton, amiről nem volt leszállás. Spiritualitással kapcsolatos könyveket bújtam, és szépen lassan szembesültem azzal, hogy amit olvasok, az az én tudatom mélyén már megvan. Rájöttem, hogy én aszerint éltem addig is. Aztán két évvel ezelőtt volt egy jótékonysági rendezvény a Savaria Történelmi Karneválon, ahová jósnőt kerestek. Én vállaltam el, mert a bevételből gyermekotthonokat támogattak. Én nem neveztem magam sosem jósnőnek ez csak hobbi volt, de mikor először fogtam a kezemben cigánykártyát, éreztem, hogy beszél hozzám. Teljesen evidens volt számomra, hogy amit kirakok a kártyákkal, az úgy van.

Ez a te utad? Nem akartál mondjuk valami mást tanulni?

Jogra indultam, ahova fel is vettek, de nem mentem el. Egyetemre bármikor mehetek, de akkor, tizennyolc évesen az időmet már annyira költötte az, hogy az embereknek fogom a kezét és megyek velük az úton, hogy nem volt kérdés, ezzel foglalkozzak. Idővel beleástam magam. Hittem, ha a tanítvány megérik egy feladatra, a tanító megjelenik az életében és segíti. Mindig más embertől tanulok, folyamatosan képzem magam és nem tervezem abbahagyni.

Akkor te egy modern jövendőmondó vagy?

Nem jövendőt mondok, én jósolok. Én egy modern jósnő vagyok.

Mi a különbség?

Nem tényszerűen, napra pontosan közlöm az adott illetővel a történéseket. A világ változik, én is változom, mindenki változik, minden változik. Így minden alakítható is. A jövendőmondó a jövőről egy képet lát, én útmutatást adok. Olyan dolgok is előtérbe kerülhetnek, amiket lehet, hogy az a valaki nem vesz észre. A kártyából látom, hogy mögöttes tartalmak is vannak.

A szkeptikusok azt mondják, hogy a jóslás önbeteljesítő.

Semmivel sem önbeteljesítőbb, mint a vonzás törvénye. Mindenki teremt, én csak megerősítést adok. Fontos, hogy mindig ott van a szabad akarat. Hiába mondom én azt a jóslásnál, hogy a megoldódik egy probléma, ha az illető nem akar tenni érte, nem fog sikerülni.

De ezt, hogy képzeljem el, fogod a kártyát és dekódolod?

A kártya nem elég, kell az intuíció is. Különböző kártyakombinációk vannak, ezeket nem lehet minden emberre ráhúzni. Vannak dolgok, amiket el lehet kerülni, vannak, amiket nem.

Nem tud hazudni a kártya?

Nem.

Magadnak jósolsz?

Ha nehéz döntés előtt állok, szoktam. Bár általában én külön jósoltatok, van jósnőm. Elméletileg nem szabadna magamnak jósolni, mert elfogult vagyok. Ugyanez a helyzet a barátokkal, rokonokkal is, vagy bárkivel, akihez érzelem fűz. Tudom szebbnek, jobbnak látni a dolgokat, mint amilyenek.

Jósoltál már valakinek valami teljesen ellentéteset?

Még senki nem verte az ajtómat, hogy hazudtam. Olyan eset volt, hogy még időben nem teljesültek be a jóslatok. Úgy kezdődik a jóslás, hogy első körben a vendégem múltjáról beszélek. Azokról a dolgokról, amik miatt eljön hozzám. Mi az, amit esetleg még nem tudott feldolgozni az életében. Utána jön a jelene. A végén jön a jövő. Tudni kell, hogy nem évekre előre jósolok. Minden mozgásban van, minden változik. Viszont még nem volt olyan, hogy orbitális hülyeséget mondtam volna neki a múltjáról és a jelenéről. Persze sokan szkeptikusak a jövőt illetően, többször találkoztam olyannal, aki elképzelhetetlennek találta, amit mondtam neki. Megsúgom, utólag nekem lett igazam.

Nincs amiatt benned görcs, vagy bűntudat, hogy belemászol egy idegen ember életébe, a jövőjébe? Ez azért felelősség…

Régebben volt, aztán szépen lassan leküzdöttem. Az elején mindenkinek szorosan fogtam a kezét, napi kapcsolatban voltam velük. Idővel rájöttem ez engem is felemésztett. Nem tehetem meg, hogy mások életét éljem a sajátom helyett. Amit én mondok egy útmutatás. Megmutatom, merre nézzen, de amit már lát, az már az ő dolga.

Milyen időközönként érdemes jósoltatni?

Vannak függők, egy kedves barátom hetente jön hozzám. De általában egy, másfél hónapot illik várni.

Mi van akkor, ha valaki mondjuk áprilisban járt nálad és most májusban újra elmegy hozzád, mert egy fontos állásinterjúra készül. Kiteríted a kártyákat és elmondod neki, hogy felveszik vagy nem?

Nem. Azt mondom el neki, mit kell csinálnia ahhoz, hogy felvegyék. Ha nem veszik fel, akkor miért nem fogják felvenni. Mindig jön egy újabb lehetőség.

Rengeteg olyan ember van, aki szerint a jóslás nem reális, csak kitaláció, nekik mit üzensz?

Nekem nem kell meggyőznöm senkit. Aki már volt nálam, az pontosan tudja, mit csinálok. Mindig lesznek majd olyanok, akik nem hisznek ebben. Ezt elfogadtam.

Sokan félnek a jóslattól.

A legnagyobb probléma, hogy sokan nem a jóslattól, hanem a változástól félnek. Akarni kell a változást, hogy változzanak a dolgok. Az emberek alapvetően nagyon kényelmesek. Abban a pillanatban, ahogy változtat valaki, elhagyja a biztosat a bizonytalanért. Hozzáteszem azért a bizonytalanért, amiért ha dolgozna, akkor sokkal jobb lenne, mint a korábbi, de akkor is fél. Az elengedés nem megy. Mindenki úszkál a langyos vízben és ez jó nekik. Az érzelmi intelligencia fejlődéséhez nagy alázatra van szükség, ez elsőre nem megy mindenkinek. Nehezebb ezt fejleszteni, mint lediplomázni. Ez egy belső munka önmagunkkal, önmagunkért.

Hogy lehet hozzád bejelentkezni?

Hívható vagyok a 0670/ 429-89-24-es telefonszámon, de bárki rám írhat a Facebook-oldalamon is és megbeszélünk egy időpontot. 

közösség

további frisss

lap tetejére