Saját dolgát nehezítette meg a Körmend a ZTE ellen

Frisss - fotó: Bodorkós Máté • 2017. április 02., vasárnap •
A szomszédvári rangadóhoz hűen a végletekig kiélezett mérkőzést láthatott a szépszámú közönség.
Saját dolgát nehezítette meg a Körmend a ZTE ellen

Az alapszakasz második helyén álló Körmend vendége, a tabella ötödik pozíciójában végzett Zalaegerszeg volt vasárnap este.

Gasper Potocnik együttese az előzetes várakozásoknak megfelelően kezdte a találkozót. Allen vezetésével hamar előnyre tettek szert a piros-feketék. leginkább a palánk közelében volt elemében a hazai alakulat, ráadásul a második negyedben tovább nőtt a különbség a csapatok között. Sokan egy kiütéses körmendi sikert jósoltak, azonban itt még messze nem volt vége a találkozónak.

Bencze Tamás fiai ugyanis a szünet után 5 perc alatt lefaragták a hátrányukat és csak az mentette meg a vendéglátót a megégéstől, hogy Gasper Potocnik gyorsan időt kért. Szükség is volt rá, mert a ZTE mínusz húsz pontról állt fel és sokkal pontosabban célzott ebben az időszakban. Petty állt ismét csapata élére és tartotta a lelket társaiban, míg a pontokat Csorvási szállította a palánk alól. A túloldalon Drungilas és Benke szórta a kosarakat, így kosárban gazdag lett a második játékrész. A záró negyedben aztán ráhozta szurkolóira a frászt a körmendi együttes, hiszen 2 pontra engedte fel ellenfelét, akik azonban nem tudtak élni a lehetőséggel.

Az első félidőben mutatott játékának köszönhetően nyerte meg a felsőház középszakaszának első mérkőzését Ferencz Csabáék.

Egis Körmend - Zalakerámia ZTE KK
86 - 81
(26-23, 28-13, 13-27, 19-18)

Körmend: Petty 13/3, Kromah 16/9, Ferencz -, Allen 23/9, Csorvási 16.
csere: Smith 11, Dickerson 7/3, Németh -.
Vezetőedző: Gasper Potocnik
ZTE legjobb dobói: Benke 19/6, Drungilas 16.

közösség

további frisss

lap tetejére