Röplabda Savaria Kupa: győzelem öt játszmában

szróbert-nso.hu • 2014. május 16., péntek •
Ha szoros küzdelemben is, de a második győzelmét is megszerezte a magyar női röplabda-válogatott. A Savaria Kupa második napján, Bükön győztek a mieink Finnország ellen 3:2-re. A torna másik mérkőzésén Románia Dánia felett diadalmaskodott magabiztosan, 3:0-ra. Szombaton a magyar–román meccsen dől majd el, hogy ki nyeri az idei Savaria Kupát. A döntő összecsapás 13 órakor kezdődik Szombathelyen, az Aréna Savariában.
Röplabda Savaria Kupa: győzelem öt játszmában

Magyarország–Finnország 3:2 (23, 23, –24, –25, 10)
Bük, 150 néző. Vezette: Adler, Éva (magyarok).


Magyarország: Szakmáry, Pallag, Vacsi, Tálas, Sándor, Dobi. Cs: Lévai (liberó), Szombathelyi, Miklai, Kötél Zs., Kovács T., Dékány. Szövetségi kapitány: Jan de Brandt

A nap fő mérkőzésére ellátogatott a női válogatott korábbi legendás edzője, Dr. Kotsis Attiláné, de kilátogatott az előző szövetségi kapitány, Hollósy László is, aki a finn OrPo edzőjeként négy tanítványa révén is érdekelt volt a meccsen, de csak a magyar oldalon volt közülük a kezdőben Pallag Ágnes (később azért két finn is beállt).

Az első két játszmát a mieink, a második kettőt pedig a finnek nyerték a lehető legszorosabb csatában. Aztán az ötödik játszmára alaposan átvariálta a mieinket Jan de Brandt, teret adva azoknak a játékosoknak is, akik a meccs elején kevesebb lehetőséget kaptak. Szorosan is kezdődött a játszma, de a térfélcserénél a mieink kettővel vezettek, majd néggyel is elmentek, sőt a végén öt meccslabdájuk is volt, amelyből a másodikat Szakmáry Gréta ütötte be kíméletlenül (15:10).


A másik mai meccsen: Románia–Dánia 3:0 (11, 17, 12) 

A torna állása: 1. Románia 6 pont (6:0), 2. Magyarország 5 (6:2), 3. Finnország 1 (2:6), 4. Dánia 0 (0:6)

közösség

további frisss

lap tetejére